dijous, 29 de juny del 2017

Salvador Cot: «Contra el procés, guàrdies civils»

"Inhabilitar càrrecs electes i intimidar funcionaris és l'últim recurs dels que no disposen d'arguments polítics, econòmics o, fins i tot, ètics"

No han entès l'editorial del New York Times. No només ha de quedar clar que a Madrid els convé que Catalunya es quedi dins del seu estat -cosa que és més que evident i ningú no en dubta- sinó que, sobretot, per aconseguir desactivar l'independentisme els catalans haurien d'entendre, majoritàriament, que a ells també els interessa continuar formant part d'Espanya. Perquè si l'Estat es limita a ser una llarga filera de jutjats i de casernes de la Guàrdia Civil, la independència és una pura qüestió de temps.

Inhabilitar càrrecs electes i intimidar funcionaris és l'últim recurs dels que no disposen d'arguments polítics, econòmics o, fins i tot, ètics. Interrogar treballadors públics a l'interior d'una caserna de la Guàrdia Civil pot generar/generalitzar una certa por en un determinat àmbit professional, de la mateixa manera que acovardir empreses que fabriquen urnes pot dificultar-ne l'adquisició. Però cap d'aquestes accions no aconsegueix la més mínima adhesió al projecte espanyol. I no hi haurà caserna que pugui contenir la voluntat de milions de persones.

Vèncer abans que convèncer és propi d'una època en què l'Estat no tenia límits i podia omplir de cadàvers els revolts dels camins i les tàpies dels cementaris. Però ara no tenen tanta por a l'abast i el compte enrere ja ha començat.

Font: elMon.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada