diumenge, 11 de juny del 2017

Tayssir Azouz : «Sí, vull»

"Ho farem a la manera democràtica. Cívicament. Debatent i votant. És exactament això el que pretén prohibir l’estat espanyol"

L’1 d’octubre de 2017, els ciutadans de Catalunya seran convocats per respondre a una pregunta molt clara i inequívoca sobre el futur polític del país: voleu que Catalunya sigui un estat independent en forma de república? Més important encara, el Govern de Catalunya s’ha compromès a aplicar el resultat de la votació, assumint-ne totes les conseqüències. Per fi, tenim una oportunitat inapel·lable per ratificar i cloure un procés que, en cas de victòria, ens portarà naturalment a un altre: el de la constitució de la República de Catalunya.

Així doncs, encara tenim feina. No es pot dir blat fins que no sigui al sac i ben lligat. Encara que alguns intenten tossudament fer-nos creure el contrari, els partidaris de la independència vam guanyar el 27-S. Per primera vegada a la història d’aquest país, vam obtenir una majoria parlamentària favorable a la independència i a la creació d’una república. El compromís amb les urnes de l’independentisme català és tal que l’1 d’octubre tothom podrà defensar la seva posició, aquesta vegada comptant vots a favor i en contra. I ho farem a la manera catalana. A la manera democràtica. Cívicament. Debatent i votant. És exactament això el que pretén prohibir l’estat espanyol.

Ha arribat l’hora d’explicar amb més profunditat perquè Catalunya s'ha de constituir en un estat independent en forma de república. De raons no ens en falten, però hem de ser capaços d’explicar-nos de la millor manera possible. Hem de demostrar-nos a nosaltres mateixos i als nostres conciutadans que la República de Catalunya és la millor fórmula per garantir un futur pròsper als ciutadans de Catalunya. Que la plena responsabilitat, malgrat totes les dificultats que implica, és positiva i necessària. Sense ella, no hi pot haver progrés de cap mena. El millor lloc pel futur de Catalunya és a les mans dels catalans i les catalanes. Som un país que gaudeix d’una diversitat increïble. Aquest sol fet constitueix una font inesgotable d’oportunitats. Aprofitem-la!

A parer meu, un dels pilars de la República de Catalunya ha de ser l’absoluta garantia d’accés a una educació de qualitat per a tothom, i en qualsevol etapa de la vida. No oblidem que una república són els seus ciutadans. És a dir, que són els mateixos ciutadans que donen sentit a una república i no el contrari. Per tant, l’accés a una bona educació o formació és una condició indispensable per fomentar una societat crítica, lliure i progressista. D’això dependrà l’èxit de la República de Catalunya. És la millor inversió que podem fer com a país puix que d’ella raja la creativitat i la capacitat d’innovació, dos elements imprescindibles per assegurar el progrés econòmic i social.

Font: elMon.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada