divendres, 2 de juny del 2017

Catalans de Cinc Rius bhangrajant a la Sagrada Família

Diumenge passat, dins el cicle d’intercanvi cultural «Sardanegem», vam rebre la visita de la comunitat panjabi, que ens va regalar la seva dansa alegre i vital: el Bhangra.

Fou tot un èxit. Entre el públic, hi havia gent del barri, molts companys de la nostra territorial i d’altres i, també, una munió de turistes que, mentre va durar el ball, s’oblidaren del temple de Gaudí i només tingueren ulls i fotos per als Sikhs i el seu meravellós Panjabi Bhangra.

També vam poder enraonar una estona amb ells. Tots set que vingueren parlaven un català perfecte. I ens van ensenyar el llibre que Gagandeep Singh, en col·laboració amb Plataforma per la Llengua, ha fet per ajudar la comunitat panjabi a aprendre català. Quin goig de llegir-hi, en fullejar-lo, frases com ara «això no té ni cap ni peus», «de mica en mica s’omple la pica» o «tot està per fer i tot és possible», enmig d’un mar alfabètic gurmuji.




L’intercanvi cultural va anar molt més enllà de compartir danses, de bhangrajar i sardanejar. Mentre compartíem un aperitiu vegetarià, en Gagandeep ens va explicar per què tots els Sikhs tenen el mateix cognom. Com que estan en contra del sistema de castes i mantenen la igualtat entre totes les persones, tots els homes de cognom es diuen Singh (que significa ‘lleó’) i totes les dones duen el cognom Kaur (que vol dir ‘princesa’).

I vet aquí, estimades princeses i estimats lleons, la crònica d’un matí memorable!

I si no hi vas poder ser, aquí et deixem dos enllaços perquè també en gaudeixis: Vídeo 1 i Vídeo 2.

Junts ho farem possible! Endavant, República!

Equip de Coordinació

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada