dijous, 8 de juny del 2017

Salvador Cot: «Autonomia és corrupció»

"El que queda caracteritzat com a sistema corrupte és el de la Catalunya autonòmica. No només això, sinó que aquell context clientelar era protegit des de l'Estat, que mirava cap a una altra banda per conveniència política"

Fins i tot els unionistes més encegats ho hauran de reconèixer; el procés -el prusés, que diuen ells perquè quedi clar el seu nivell d'apreci per la llengua- ha arrasat les xarxes de corrupció clientelar a Catalunya. De forma selectivament patriòtica, d'acord, però queda clar -i, de fet, així ho apuntaven Fernández Díaz i Daniel de Alfonso a les famoses gravacions- que, a hores d'ara, ni a ERC ni a l'actual PDeCAT ja no hi han trobat res més on gratar. És més, a dia d'avui, qualsevol responsable polític de la Generalitat hauria de ser un suïcida per ficar la mà a la caixa sota la lupa del CNI, la UDEF, la inspecció d'Hisenda, l'UCO de la Guàrdia Civil i, en general, tota la gentada que es mou per les pobladíssimes clavegueres de l'Estat.

L'independentisme, per tant, està net com una patena, fins el punt que alguns serveis d'informació s'han inventat dossiers com el que van filtrar a El Mundo contra Xavier Trias. Queda pendent aixecar l'estora sobre les baixes passions del PSC, UDC o el PP català, partits als quals, casualment, fa temps que no els troben cap fil d'on tibar. Però, al marge d'això, no sembla quedar res. I si n'hi hagués més, no cal patir perquè ens ho explicaran, amb pèls i senyals, el dia abans del referèndum.

Al contrari, el que queda caracteritzat com a sistema corrupte és el de la Catalunya autonòmica. No només això, sinó que aquell context clientelar era protegit des de l'Estat, que mirava cap a una altra banda per conveniència política. Però ara, en ple conflicte polític, l'independentisme no podria robar ni comissionar ni que ho volgués, que no ho vol. En definitiva, la corrupció només tornarà si l'independentisme és derrotat. Aleshores a Madrid serien els primers interessats en tornar a fomentar les comissions perquè els polítics corruptes, per pur instint de conservació, sempre seran submisos respecte al poder establert.

Font: elMon.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada