dijous, 25 de maig del 2017

«Sardanegem»: coneguem els panjabis, diumenge 28 de maig

Diumenge 28, a les 11 h, ens visitaran els panjabis. Tindrem en Gagandeep Singh Khalsa i companys seus panjabis ballant Bhangra davant la Sagrada Família. I després, un aperitiu ben vegetarià i les nostres sardanes de sempre. Aprofita, que és el darrer diumenge!

Mireu, mireu quina meravella podrem veure diumenge:


Gagandeep Singh Khalsa, amb la col·laboració de Plataforma per la Llengua, ha publicat un llibre perquè la comunitat panjabi a Catalunya, composta per uns 12.000 membres, aprengui català:


I deveu pensar... per què es titula Els de cinc rius a Catalunya?

Doncs, perquè els de cinc rius són la comunitat panjabi: el nom del seu país, Panjab, prové del persa پنج (panj: 'cinc') i اب (āb: 'aigua'), que significa 'regió dels cinc rius'. Aquests rius a què fa referència el nom del país, tributaris de l’Indus, són el Beas, el Chenab, el Jhelum, el Ravi i el Sutlej. Els cinc rius, ara dividits entre l’Índia i el Pakistan, s’uneixen per formar el Panjnad, que s’uneix a l’Indus.

Sabeu per què en Gagandeep –que parla sis o set llengües, entre les quals també el català, que parla i escriu perfectament– ha tingut la iniciativa de fer aquest llibre?

En paraules seves: «La clau per poder integrar-se a Catalunya és aprendre el català, ja que t’obre moltes portes.»

Que gran! I davant la proposta que diumenge portés llibres per vendre a la nostra parada..., va contestar que aquests llibres no són per vendre, sinó per repartir de franc entre els panjabis perquè aprenguin català. Tot i així, ens en portarà un perquè el veiem. No us emociona?

Per si voleu conèixer més en Gagandeep, els panjabis i la seva religió més majoritària, el sikhisme, us enllacem aquest article.

Junts ho farem possible! Endavant, República!

Equip de Coordinació

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada