dissabte, 16 de novembre del 2013

Oriol Junqueras: "La majoria social ha de ser política"

Una àmplia majoria social no ha deixat de dir què vol i com ho vol. I això té un clar reflex polític al Parlament de Catalunya on també hi ha una àmplia majoria política a favor del dret a decidir.

No obstant, a l'hora de la veritat, aquesta àmplia majoria política no és ni tan sòlida ni tan clara com la majoria social que s'expressa al carrer i a totes les enquestes.
La majoria social exigeix votar per decidir el futur del país i exigeix fer-ho amb claredat, democràticament, sense trampes. En canvi, la majoria política no sempre és tan clara i tampoc sempre fa tot el que toca per posar el futur del país en mans dels ciutadans.

El motor del procés d'emancipació nacional és la societat catalana, amb la voluntat que expressa d'assumir les regnes del futur, com ha fet de forma massiva i exemplar a la Via Catalana per la Independència. La societat ha de ser conscient que és la veritable protagonista, la que empeny i l'única que pot contrarestar els dubtes i vacilacions que es deixin sentir al Parlament o entre algunes forces polítiques. Si volem respondre una pregunta clara -tal i com faran simultàniament els escocesos- i celebrar una consulta quan abans millor, els ciutadans han de fer sentir el seu desig i anhel cada dia, amb energia i determinació.

Si la societat -motor indiscutible del procés- no empeny i no fa sentir amb força la seva veu, correm el perill d'embarrancar. Ara, més que mai, és el moment que la ciutadania sigui exigent amb totes les forces polítiques que sobre el paper defensen el dret a decidir. Ara no pot afluixar ningú, és el moment de parlar alt i clar. El ritme del procés l'ha de marcar la majoria social i l'obligació de les formacions polítiques és donar resposta a l'anhel i exigència democràtica de la ciutadania posant data a la democràcia i amb una pregunta clara i diàfana.

No podem permetre que abarateixin el somni. Posem data a la consulta, votem i si el resultat és favorable a la independència posem rumb a Europa sense més dilació. Volem ser i serem, volem votar i votarem.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada