divendres, 18 d’octubre del 2013

Manolo Ortega: “Per ser independent no deixaré de ser espanyol”

Manolo Ortega, vicepresident de Súmate, explica que els dos sentiments no són incompatibles i aposta perquè la seva voluntat cristalitzi en forma de doble nacionalitat


Manolo Ortega viu a Sant Vicenç dels Horts. És fill de pares andalusos, se sent espanyol i vol la independència de Catalunya. Té clar que les dues coses són compatibles. "Jo no deixaré de ser espanyol perquè sigui independent, però jo visc aquí, jo sóc d'aquí i jo vull viure millor", ha relatat. Un dels objectus de l'associació independentista castellanoparlant Súmate, de la que ell n'és vicepresident, és acostar aquest posicionament a la societat civil catalana. Ho fa a través de diversos testimonis.

"Vull la doble nacionalitat", ha afirmat el testimoni de l'associació proindependentista. Tot i això, no s'està de denunciar que se sent "defraudat amb Espanya, sobretot amb els seus governs" i s'ha emplaçat als seus estius de juventud per denunciar-ho. Estiuejava a Andalusia, a prop de la localitat de l'expresident socialista de la Generalitat José Montilla. "Allà havíem de defensar Catalunya. Ens titllaven d'escurar-los el rebost i nosaltres els replicàvem dient que els catalans els hi omplíem", ha recordat amb simpatia Ortega.

El membre de Súmate toca de peus a terra al afirmar que l'estat propi no solucionarà tots els problemes de Catalunya però alhora admet que "els que de veritat volem alguna cosa per a Catalunya som els catalans. Des de fora no faran res per a nosaltres". Es mostra esperançat perquè "si les coses es fan amb sentit comú, s'acaben fent-bé. I en això si que nosaltres [els catalans] som uns mestres". Ha apel·lat al seny i la ideosincràsia catalana per fer-ho possible.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada