diumenge, 13 d’octubre del 2013

Fracàs unionista

Les imatges parlen per si soles. Amb prou feines van omplir la Pl. Catalunya, en un recompte de 30 mil persones que no se'l creu ningú. Però, encara que en fossin 50 mil, no deixa de ser un enorme fracàs, però no perquè tinguessin feixistes, banderes inconstittucionals ni càntics i gestos d'altres èpoques, o poc discurs.

El fracàs va ser perquè després de la marató mediàtica dels últims 4 dies al mitjans espanyols i catalans (TV3, Catalunya Ràdio, Rac 1, 8 TV, Canal Català, La Vanguardia etc.), els unionistes, que portaven més de 60 autocars d'Espanya, no van ser capaços de fer que el carrer fos un clam espanyol, que Barcelona, que Catalunya sortís al carrer en massa. No van fer omplir els balcons d'estanqueres.

De res els va servir totes les crides del PP i Ciutadans. De res els va servir que hi hagués amb ells des d'un sindicat de la policia espanyola fins a mil Mossos (compten dins dels 30 mil?). De res els va servir tanta paraula i tan discurs.

Per què? Perquè, com va dir l'unionista Gonzalo Bernardos a Rac 1, "jo no penso anar a una concentració buida de continguts, on no es reclami més finançament per a Catalunya, o més suport a la llengua catalana".

Senzillament, els concentrats no demanaven res. O, en tot cas, que no canviï res. Ja els està bé tot tal com està, sobretot tenint en compte que el seu partit majoritari està perdent majories i té cada vegada més encausats en diversos judicis per robar el poble.

I el poble ja en té prou.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada