dimarts, 8 d’octubre del 2013

Carme Forcadell: "Sense renúncies"

Sempre acabaran decidint les urnes, tant si votem en un referèndum o consulta, com si fem eleccions plebiscitàries, com si fem una declaració d'independència, que haurà de ser votada després per la ciutadania, la decisió està en mans dels ciutadans d'aquest País i es prendrà a les urnes. Per això un dels objectius més immediats i més importants de l'Assemblea Nacional Catalana és eixamplar la majoria social, aquesta majoria que ja tenim, però que volem consolidar.

I ho volem fer d'una banda assegurant el vot dels convençuts i de l'altra sumant al nostre projecte totes les persones disposades a apostar per un País més just, més lliure, més democràtic i més pròsper.

Hem de parlar amb aquelles persones que encara no hem parlat i hem de tornar a parlar amb els que ja hem parlat, però tenen dubtes. No podem permetre que l'únic missatge que rep una part de la població sigui un missatge distorsionat per les mentides, tergiversacions i insinuacions del Partit Popular i del PSOE, vehiculats, convenientment, per molts mitjans de comunicació.

Hem d'anar als barris a les entitats i associacions que no coneixen el nostre projecte, els hem d'oferir la possibilitat de conèixer-lo de primera mà, fer-los partícips d'aquest projecte que volem que facin seu. Hem d'explicar-los que tenim una oportunitat històrica que es presenta molt poques vegades, una oportunitat per construir un estat millor, un estat que serà el que nosaltres voldrem que sigui, tan diferent com el vulguem, tan millorat com la nostra capacitat de fer-ho.

Els hem d'explicar aquest projecte amb tranquil·litat i il·lusió i sense renúncies per part de ningú. Al segle XXI les identitats són compartides, les fronteres no existeixen, sinó les posem nosaltres. No cal renunciar a la pròpia identitat, ni al sentiment de pertinença de cadascú, no volem que ho facin. Els sentiments i vivències de cadascú són personals i intransferibles, nosaltres volem que comparteixin amb nosaltres un projecte col·lectiu de ciutadania sense renúncies personals que significarien un empobriment cultural de l'individu i de la col·lectivitat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada