dilluns, 2 de març del 2015

L'ANC engega la campanya «Els ajuntaments per la independència»

Les eleccions municipals del proper 24 de maig estan situades a la meitat del camí que hem de recórrer des d’ara fins a les eleccions al Parlament, que s'han de convertir en un plebiscit sobre la independència de Catalunya.

La jornada del 9N va representar el punt àlgid del procés d'emancipació nacional que està protagonitzant el poble català va ser un èxit rotund de participació, amb un suport a la constitució d’un Estat català independent de prop dels dos milions de votants i amb la recollida de quasi 1,4 milions de signatures de denúncia contra l’Estat espanyol i les seves actituds antidemocràtiques respecte al nostre procés d'autodeterminació.

La consulta participativa convocada pel govern de la Generalitat es va convertir en un desafiament en tota regla al Tribunal Constitucional i el govern espanyol, que la van voler impedir tant sí com no. Tot i les seves amenaces, més de 2,3 milions de catalans van desobeir contundentment les autoritats espanyoles. Una gran part del nostre poble es va plantar amb una gran dignitat, de forma cívica i multitudinària, i va posar així de manifest la desconnexió mental respecte de la legalitat i els governants de l'Estat espanyol, assumida com una actitud personal a mantenir en el nostre procés d'alliberament nacional.

L'històric 9N, garantit a peu d'urna per 40.000 voluntaris, va marcar, doncs, el final d’una etapa i l'inici d'una de nova, que s’haurà de tancar amb els comicis plebiscitaris del 27 de setembre.

Després de la gran demostració de força i unitat entorn del 9N expressada solemnement per gairebé la totalitat dels alcaldes i alcaldesses de Catalunya, reunits al Palau de la Generalitat el 28 d'octubre passat, les properes eleccions municipals han d'evidenciar que aquesta força es manté o que encara és més gran. Com a primer graó que són de les nostres institucions nacionals, el compromís dels ajuntaments amb els anhels d'independència del nostre poble resulta essencial. Per això les candidatures que concorrin als comicis municipals han de fer explícit al seu programa la seva implicació amb el procés cap a la independència. Són unes eleccions especialment transcendents, ja que les hem de convertir en unes primàries de les plebiscitàries.

Les eleccions municipals són, doncs, una oportunitat clau per mobilitzar l’independentisme i han de representar un nou impuls del procés d’independència nacional i de confirmació que la unitat del poble català amb les seves institucions municipals i nacionals és la millor estratègia per aconseguir l’objectiu final. Aquests comicis són una gran ocasió per demostrar que a Catalunya, quan podem votar, votem independència.


És per això que l’Assemblea Nacional Catalana engega una campanya, Els ajuntaments per la independència, adreçada a totes les candidatures que es presentin a aquestes eleccions, amb l'objectiu que incorporin als seus programes electorals uns compromisos explícits per a l'impuls del procés d'emancipació nacional des dels consistoris. Aquests compromisos han de preveure proposar al Ple municipal, com a mínim, els punts següents:

1.- Declaració de suport als acords i accions que el nou Parlament resultant de les eleccions del 27 de setembre decideixi prendre i desenvolupar per posar en marxa el procés constituent de la República catalana com a nou Estat independent.

2.- Declaració solemne del ple municipal d’impulsar la creació de l’Assemblea catalana de càrrecs electes i delegar-ne la representació municipal en l’alcalde o alcaldessa, que s’ha de comprometre a participar-hi activament, junta amb la resta de càrrecs locals i parlamentaris catalans -elegits als parlaments europeu, espanyol i català-, en el cas que l’Estat espanyol decidís anul·lar, suspendre o intervenir els òrgans d’autogovern catalans. Aquesta Assemblea tindria com a missió prioritària la Declaració d’Independència i la formació d’un govern provisional.

3.- Ratificació de la pertinença del municipi a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) o aprovació de la petició per fer-se’n soci en el cas que el municipi encara no en sigui.

L’objectiu de l’ANC és que la mateixa nit del 24 de maig el mapa electoral resultant mostri que en el conjunt de Catalunya les candidatures que han incorporat aquests tres compromisos per la independència han guanyat les eleccions municipals d’una forma clara i rotunda.

L’Assemblea Nacional Catalana només donarà suport a les candidatures que en aquestes eleccions municipals incloguin aquests punts en el seu programa electoral i es comprometin a votar-hi favorablement, tot promovent governs de majoria independentista als municipis d'arreu de Catalunya o facilitant l’elecció com alcalde o alcaldessa del cap d’una de les llistes que incloguin aquests punts.

Font: BonaFeina!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada