dimecres, 11 de març del 2015

Nova campanya de la Plataforma per la Llengua per denunciar el setge al català a la Franja

Amb el joc on-line estimoelcatalà.cat la PxL ha volgut posar en primer pla la surrealista escena que es viu a la zona amb la denominació de la llengua com a LAPAO i amb tota l'acció destinada a desterrar el català.

La Plataforma per la Llengua ha engegat una nova campanya que té com a objectiu denunciar la situació del català a la Franja i denunciar l'absurd que suposa el LAPAO en la realitat lingüística de la zona. La campanya simula un joc on-line a través del web estimoelcatala.cat que aparentment convidarà als usuaris a "aprendre" LAPAO i a traduir algunes paraules del català al LAPAO.

En realitat, es tracta d'una acció de sensibilització amb la qual l'entitat pretén alertar sobre l'atac que està experimentant el català a la Franja i aconseguir adhesions per portar la problemàtica a Europa, ja que a la Franja l'objectiu és dividir, segregar i esborrar de l'imaginari col·lectiu tot rastre de català.

La campanya demana l'adhesió a un manifest que la Plataforma vol enviar al Parlament Europeu amb l'ajut de diversos europarlamentaris catalans i organitzar, properament, un acte a la seu d'aquest organisme a Estrasburg amb representants de les entitats de la zona per tal d'evidenciar el setge que està experimentant el català en aquest territori.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada