dimarts, 3 de març del 2015

Jaume Marfany: «27-09-2015: On tot comença»

Divendres passat el pavelló de la Fira de Cornellà s'omplia a vessar per assistir a l'acte 27-09-2015: On tot comença, en què l'ANC feia públic, després de dos mesos de feina interna, les diferents propostes que permetran que tota la maquinària de l'organització es posi de nou en marxa amb un sol objectiu : que l'independentisme guanyi clarament les properes eleccions del 27 de setembre.

Per fer possible que les eleccions del 27S esdevinguin plebiscitàries i que, com a conseqüència, siguin les eleccions definitives que ens han de portar a la proclamació de la República catalana independent, des de l'Assemblea treballarem intensament en els tres eixos bàsics del nostre Pla d'actuació: Incidència social, incidència política i mobilització social.

Respecte a l'eix d'incidència social, l'objectiu principal continua sent el mateix: augmentar la majoria social favorable a la independència. Les accions d'aquest eix buscaran incidir més directament en els diferents àmbits a través d'un missatge clar de futur, un missatge en què es facin ben palesos els valors de l'ANC: llibertat, democràcia i justícia social.

L'ANC vol insistir i remarcar sobre els perquès de la independència. Volem proclamar una nova República catalana independent que comporti el compromís de construir un país nou, un país per a tothom. Volem la independència perquè disminueixin els actuals desequilibris socials. Volem un estat de dret, democràtic i social i això vol dir que caldrà millorar i ampliar tot allò que faci referència als drets socials: salut, ensenyament, habitatge, pensions, atur, serveis socials...

En l'eix d'incidència política, des del vessant internacional, caldrà continuar internacionalitzant el procés català i, sobretot, aconseguir que en les eleccions del 27S puguin votar la gran majoria de catalans residents a l'estranger i que representen al voltant de 200.000 vots.

En la vessant nacional, hem engegat la campanya Els ajuntaments per la independència. Necessitem que les properes municipals del 24 de maig signifiquin un pas més cap a la independència.

Amb aquest objectiu, l'Assemblea només donarà suport a aquelles candidatures que signin aquests quatre compromisos: adhesió a l'AMI; treballar perquè les eleccions del 27S siguin plebiscitàries i, un cop celebrades, posar-se al servei del Govern per col·laborar en la constitució del nou Estat català; finalment, integrar-se en l'Assemblea de Càrrecs Electes que, en el cas que les institucions espanyoles anul·lessin o intervinguessin els òrgans d'autogovern catalans, tindria com a objectiu prioritari la Declaració d'Independència i la formació d'un govern provisional.

27-09-2015: On tot comença... Perquè això sigui possible, perquè realment el 27S iniciem el procés de transició, amb un full de ruta clar i decidit, que ha de culminar amb la proclamació de la independència i l'aprovació d'una nova Constitució per a la República catalana, caldrà que des de la societat civil tornem a liderar el procés i forcem els partits polítics perquè assumeixin dos objectius molt clars: unitat d'acció i independència.

Sense unitat d'acció no hi haurà eleccions clarament plebiscitàries. Sense eleccions plebiscitàries i sense una victòria clara de la candidatura o candidatures independentistes no hi haurà independència.


1 comentari:

  1. Extracte del document de posicionament de l'Assemblea:

    "L’Assemblea Nacional Catalana només donarà suport a les candidatures que en aquestes eleccions municipals incloguin
    aquests punts en el seu programa electoral i es comprometin a votar-hi favorablement, tot promovent governs de majoria independentista als municipis d'arreu de Catalunya o facilitant l’elecció com alcalde o alcaldessa del cap d’una de les llistes que incloguin aquests punts."

    Per què aquest paràgraf apareix al final del comunicat i no com un punt més?
    Per què als partits se'ls dona a signar una carta de compromís on no apareix cap referència a aquest paràgraf?
    Per què l'ANC es desdiu del seu propi posicionament i ho amaga?
    Per què sento com si la pròpia ANC m'hagués pispat la cartera ?

    ResponElimina