dimecres, 6 d’agost del 2014

Jaume Marfany: "Per guanyar el 9N cal guanyar l'11S"

Som davant dels dies més decisius de la història de Catalunya en els darrers segles. El 9 de novembre serà la data que iniciarà el camí final del procés que aquest país va engegar per esdevenir un Estat independent.

I només hi ha una manera d'arribar a aquesta meta que representa el 9N, i és fer-ho de manera guanyadora. El 9 de novembre l'únic resultat possible és el de la victòria inqüestionable del doble Sí. El doble Sí que representa la independència, però que també és el reflex del canvi polític, social, democràtic que la societat reclama. El doble Sí que ens ha d'obrir el camí d'un país nou, d'un país millor.

Ara bé, els camins, sobretot els camins que són llargs, cal anar cobrint-los per etapes. El 9N ens obrirà les portes d'un nou futur; però, perquè aquest 9N sigui una realitat guanyadora, abans hem de guanyar l'11de Setembre.

L'11S és el dia clau en aquesta cursa per etapes. L'11S és la meta volant, aquella meta situada en un port de muntanya de dificultat considerable. És aquella meta que cal guanyar de manera inqüestionable per demostrar al món sencer en general, i a l'Estat espanyol en particular, la nostra ferma decisió de votar i guanyar la nostra independència.

L'11S és l'espai on demostrarem una vegada més on és l'autèntica força del procés; en la força de la gent. Aquest 11S ha de ser recordat com el més important de tota la història del país. Un 11S que ha de superar la manifestació del 2012 i la cadena del 2013. Un 11S que serà la clau de volta que ens conduirà a votar i guanyar el 9N.

La V baixa formada per l'Avinguda Diagonal i la Gran Via de les Corts Catalanes serà la imatge gràfica més potent que mai s'hagi vist. Una V baixa formada per centenars de milers de catalans i catalanes que serem capaços de construir, amb els colors de les nostres samarretes, una senyera gegantina que donarà la volta al món i que evidenciarà la il·lusió col·lectiva, el convenciment, la força d'un poble que està decidit a exercir el seu dret d'autodeterminació de manera pacífica i democràtica.

Nelson Mandela ho va dir:

Allò que és il·legal i impossible la força de la gent fa que esdevingui legal i possible.

Nosaltres som la força de la gent!

Inscriu-te a la Via Catalana 2014! Inscriu-te a la V baixa!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada