dimarts, 19 de setembre del 2017

Les tres consignes de Lluís Llach per als dies que manquen abans del referèndum

El diputat de Junts pel Sí va participar ahir en un acte que va aplegar més de quatre-centes persones a Palafrugell

El diputat de Junts pel Sí Lluís Llach va anar ahir al vespre a Palafrugell perquè la delegació d’Òmnium l’havia convidat a un acte. A la sessió, a la qual van assistir més de quatre-centes persones, Llach es va mostrar convençut que el dia 1 d’octubre es podria votar a tot Catalunya. També va dir que si l’estat espanyol impedia les votacions del referèndum al parlament no li tremolarien les cames per a declarar la independència. A més, va recordar als assistents que els dies que mancaven per al referèndum serien molt durs i difícils i que calia encarar-los amb determinació i sense perdre el to que del moviment independentista.

‘Necessitarem tota la mobilització de la gent’, va dir el diputat independentista. Va denunciar la involució democràtica de l’estat espanyol i el fet que encara mantingués la mentalitat i les pràctiques del franquisme. ‘Són neofranquistes’, va dir. Va assenyalar que no era un problema del PP sinó de l’estat espanyol –’que està podrit’–, i que això ho demostrava la posició del PSOE en relació amb les vulneracions de drets i llibertats d’aquests dies i amb l’aplicació del 155 de manera encoberta.

Amb tot, Llach va demanar que l’actitud mostrada fins ara no es perdés, i també va exigir molta vigilància i una actitud ferma davant dels atacs als principis més elementals de la democràcia. Va donar tres consignes als assistents per als dies que manquen:

Seguir fonts fiables

Llach va demanar als ciutadans que utilitzessin fonts fiables per a informar-se de l’actualitat d’aquests dies, però també de les crides a la mobilització que es poguessin fer. Com a fonts fiables, va esmentar especialment els canals oficials a les xarxes socials i als mitjans de comunicació de referència del procés d’autodeterminació del govern i dels grups parlamentaris que donen suport al referèndum. Llach va recomanar de no creure qualsevol cosa que fos publicada pels mitjans que es dediquen a torpedinar l’exercici de la democràcia a Catalunya. A més, va aconsellar de no seguir consignes ni crides que corressin per WhatsApp i les xarxes si no es tenia la seguretat que hi havia les entitats sobiranistes al darrere. A més, va alertar que es feia ús dels rumors intencionats per a fer caure els independentistes al parany.

Mantenir-se connectats

El diputat independentista va demanar que tothom estigués tan connectat com fos possible amb les seves xarxes d’activisme i mobilització. Va explicar que caldria mobilitzar-se per defensar les urnes, els drets bàsics, i les llibertats de premsa, d’informació, d’expressió, de reunió… Llach va dir que ara més que mai caldria tenir una connexió fluïda amb Òmnium, amb l’ANC, amb AMI i amb totes les entitats de referència. Segons Llach, la connexió i la mobilització seran decisives durant les pròximes jornades per raons polítiques, però també per a pal·liar els efectes de la por en la població menys implicada i més vulnerable.

Irradiar

Llach va donar una última consigna als assistents d’ahir a Palafrugell. Va demanar-los de fer arribar la il·lusió, els arguments i la determinació a les capes menys actives i menys conscienciades dels seus entorns familiars, laborals, veïnals i d’amistat. ‘Irradiar’ va ser el verb escollit per Llach, conscient dels efectes multiplicadors d’una actitud positiva, lluminosa i alegre. Segons el diputat de Junts pel Sí cal que no es quedi ningú a casa el dia 1 d’octubre perquè ‘el vot, les butlletes i les urnes seran la derrota de l’atac a la democràcia de Rajoy i l’estat espanyol.’ Llach va cridar a irradiar tothora i en totes direccions per guanyar la llibertat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada