dissabte, 23 de setembre del 2017

Aleix Sarri: «1-O: la millor aportació catalana al projecte europeu»

«L’1-O és la millor aportació que podem fer els catalans al vertader projecte europeu, el d’un món construït a les urnes i no amb la violència de les armes i les amenaces»

En contra del què diuen els mitjans espanyols BOE-dependents, Juncker va dir el què va dir sobre el referèndum català, i no ha rectificat pas. Amb tot, el seu portaveu Margaritis Schinas, que és part de l’aparell del PP a Brussel·les, porta tres dies gloriosos negant que hi hagi cap problema a Catalunya.

Schinas però, no és l’únic infiltrat del PP a Brussel·les. Rajoy va donar suport a Juncker a canvi de col·locar a dit la seva vice-cap de gabinet, i l’ambaixada espanyola té fulls d’Excel dels càrrecs de tots els funcionaris espanyols a les institucions europees per promocionar-los segons la seva fidelitat al règim. Són molts els funcionaris catalans a la UE que no diuen el què pensen sobre procés per por a ser represaliats. D’altres venen els seus serveis a les autoritats espanyoles a canvi de promocions.

Com a contrast, aquest dijous 11 periodistes internacionals van preguntar pel tema català i els arrestos de la guàrdia civil. La estupefacció general al veure que la Comissió Europea ni es dignava a respondre va ser absoluta, tots saben que si Polònia o Hongria hagués detingut polítics de la oposició la UE hagués posat el crit al cel sense dubtar-ho. Per sort, la premsa europea no depèn dels subsidis del BOE i la major part de grans capçaleres han decidit que no donaran suport a Rajoy en aquesta barbàrie.

De la mateixa manera, molts diputats de parlaments europeus estan signant manifestos contra la repressió espanyola. Al Parlament Europeu mateix n’hem promocionat un que ha comptat amb la signatura de quasi mig centenar d’eurodiputats malgrat ser una setmana en què els eurodiputats estan fent territori a la seva circumscripció.

Molta gent amb la què he parlat aquests dies admet estar horroritzada. A alguns Espanya els havia enganyat de valent, d’altres ja coneixen el fanatisme del PP contra l’independentisme català, però no esperaven tanta virulència. Com a bon buròcrata, Rajoy comet l’error de creure que el silenci de l’Europa oficial vol dir que té barra lliure.

El cinisme que demostra aquests dies l’Europa oficial, fa entendre millor perquè els països amb una democràcia més vibrant són també els més euroescèptics. La UE, tan preocupada pel Brexit, en realitat es juga el futur a Catalunya en la defensa de la democràcia i els drets fonamentals. El què fa que Europa sigui Europa és precisament que un poble com el català es pugui plantejar la independència sense por a patir un altre genocidi. Ser còmplice de la repressió espanyola seria el principi de la fi de la UE.

Així doncs, contra l’Europa dels buròcrates, fer el referèndum l’1-O és la millor aportació que podem fer els catalans al vertader projecte europeu, el d’un món construït a les urnes i no amb la violència de les armes i les amenaces. Els hi agradi o no a Brussel·les, la fermesa democràtica del govern, el parlament i el poble català són el major acte d’europeisme que ha vist Europa des que hem entrat al segle XXI.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada