dimecres, 1 de març del 2017

Vicent Sanchis: «Desconnexió via exprés»

"Si ho fa, és perquè és l’única manera de poder aprovar una llei amb la majoria sense que el procediment quedi tallat i fulminat per l’Estat"

El govern ha intentat resoldre a les braves la via d’aprovació de la llei de transitorietat jurídica. L’oposició –també Catalunya Sí que es Pot– ho ha atribuït a “un greu dèficit democràtic”.

Òbviament, aprovar una llei sense debat i per lectura única no és la manera més raonable de fer-ho. Ara, d’una manera o una altra, la llei quedaria aprovada, perquè Junts pel Sí i la CUP sumen majoria absoluta. Del dret o del revés.

Tothom –tothom amb un mínim de coneixement– sap que si el govern vol aprovar “via exprés” la llei de desconnexió, no és per cap dèficit democràtic. Encara no els afecta la síndrome del decret llei, que és la síndrome del PP. I que sovint ho ha estat del PSOE. Si ho fa, és perquè és l’única manera de poder aprovar una llei amb la majoria sense que el procediment quedi tallat i fulminat per l’Estat.

Si els senyors de l’oposició diuen que això “no és democràtic”, molt menys democràtic és que un Parlament no pugui aprovar una llei per majoria.

Si són tan democràtics, que arribin fins al final de la democràcia. Que permetin que el debat parlamentari ordinari es mantingui encara que el Tribunal Constitucional els suspengui a tots.

Font: elMon.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada