dimecres, 6 de maig del 2015

L’ANC recull 15.000 signatures de suport a la ILP Habitatge

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha recollit 15.000 signatures de suport a la ILP Habitatge: contra els desnonaments i la pobresa energètica,que pretén que “el Parlament aprovi noves polítiques d’habitatge i pobresa energètica que facin front a aquesta emergència social”.

Des que el passat 16 de febrer l’Assemblea va anunciar el seu suport a la iniciativa al costat dels representants de les entitats impulsores -PAH, Aliança contra la Pobresa Energètica, i Observatori DESC- les seves territorials han fet campanya i recollida de signatures per assegurar i empènyer en l’èxit de la iniciativa. Finalment, en dos mesos i mig s’han recollit 15.000 signatures que se sumaran a les recollides per la resta d’entitats que s’han sumat a la ILP. El passat 27 de març n’hi havia ja 70.000.

Aquest dilluns a la tarda, la coordinadora d’accions sectorials de l’ANC, Gemma Cots, i el coordinador de mobilització social, Josep Sabaté, han entregat les 15.000 signatures recollides a la seu de la PAH a Barcelona. Els representants s’han felicitat per la xifra i han demanat al Parlament i, en concret, a les forces sobiranistes, que actuïn amb valentia aprovant la iniciativa per començar a construir un país nou.

Avenç social i nacional: “dues cares de la mateixa moneda”

A la roda de premsa del passat 16 de febrer, la presidenta de l’ANC, Carme Forcadell, va explicar el suport a la ILP ja que, per l’Assemblea, lluitar contra els desnonaments i la pobresa energètica és un pas necessari per construir una “república catalana lliure i socialment justa”. La presidenta de l’ANC va afegir que avenç social i nacional són “dues cares de la mateixa moneda”. A més, va explicar que “l’Estat espanyol no resol els problemes dels catalans”, i va demanar “valentia” als partits i al govern, així com un “pas endavant per demostrar que el país que farem serà més just”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada