dimarts, 5 de maig del 2015

Josep Lluís Cleries: «Deslleialtats»

«Rajoy no defensa els interessos dels catalans i de les catalanes i l’Estat espanyol ha renunciat a ser l’estat dels ciutadans que vivim a Catalunya»

El govern del PP intenta menysprear, ridiculitzar i desacreditar el procés català. Aquesta és la seva actitud. Covards davant la democràcia. Tenen els tribunals al seu costat, i interpreten les lleis a la seva conveniència, amb una única obsessió: acabar amb la força cívica, pacífica i democràtica que ens uneix als catalans i catalanes per a construir el nostre propi futur.

Al mateix temps, ens volen donar lliçons de lleialtat i d’obediència a les lleis, quan són ells els qui fa anys que han deixat de ser lleials amb la ciutadania de Catalunya. A tall d’exemples més recents: han incomplert amb la revisió del sistema de finançament de les comunitats autònomes; també han incomplert amb el finançament de la Llei de la dependència; interposen recursos a la legislació que aprova el Parlament de Catalunya; vinculen el terrorisme jihadista amb l’independentisme; practiquen el mutisme davant els 23 temes prioritaris per a Catalunya que fa quasi un any el president Mas va lliurar a Mariano Rajoy; no escolten el poble de Catalunya, donen l’esquena als més de 2 milions de persones que van votar el 9 de novembre, i un llarg etcètera de greuges actuals i històrics.

Per tant, el govern espanyol i Rajoy no defensen els interessos dels catalans i de les catalanes i l’Estat espanyol ha renunciat a ser l’estat dels ciutadans que vivim a Catalunya.

Davant de tot això, volem decidir el nostre propi camí, que és un futur amb llibertat. Un futur amb esperança. Un futur per a una Catalunya nova i millor.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada