dijous, 28 de maig del 2015

Carme Forcadell: «Cap al 27 de setembre»

Abans de res vull felicitar els i les votants del País Valencià i les Illes per haver foragitat del poder el Partit Popular, aquest ha estat un dels èxits més clars i contundents de les eleccions d'aquest 24 de maig. Enhorabona a Compromís, la nova força emergent i sòlida del País Valencià. Les forces independentistes han guanyat les eleccions a Catalunya, i han sumat uns 300.000 vots més respecte a les darreres eleccions del 2011. Convergència i Unió ha tornat a ser la força més votada. Esquerra Republicana i la Candidatura d'Unitat Popular han entrat amb força a l'àrea metropolitana i Catalunya s'ha decantat a l'esquerra, malgrat el triomf de CiU.

Els altres èxits d'aquests comicis han estat la davallada del PP a tot l'Estat, però especialment a Catalunya, on ha passat de 400 i molts regidors a 214, i el relatiu fracàs de Ciudadanos, que ha entrat en ajuntaments i comunitats autònomes, però no tant com s'esperava i, especialment, el fracàs d'aquesta formació a Catalunya, malgrat que ha estat tercera a Barcelona amb 5 regidors. Un altre tret rellevant d'aquestes eleccions ha estat la fragmentació política o la diversitat de partits, segons com es vulgui dir, que conformaran els principals ajuntaments del país. Barcelona, Badalona, Terrassa, Tarragona, Reus o Lleida tindran 7 forces representades al consistori; l'Hospitalet i Sabadell, 8, i Mataró, 9.

Tots aquests factors són els que hem de tenir en compte de cara a les eleccions del 27 de setembre, que, sense cap mena de dubte, seran les més transcendentals de la nostra història. El 27-S votarem si volem continuar depenent de l'Estat espanyol o si volem tenir-ne un de propi, si volem continuar tenint la Constitució Espanyola o si en volem fer una de nostra, si volem ser una monarquia o una república. El 27-S, com ha passat el 24 de maig, el canvi són els nostres vots.

L'estratègia de la dreta espanyola i de l'unionisme serà la mateixa que van utilitzar després de les eleccions del novembre del 2012, quan CiU, malgrat guanyar les eleccions, no va assolir la majoria absoluta que pronosticaven les enquestes. Tornaran a dir que el procés és mort i enterrat, i que tot s'ha acabat. De fet és el que va fer la candidata de Ciudadanos a l'Ajuntament de Barcelona en el seu primer discurs després de conèixer els resultats, en lloc de parlar de la seva formació va parlar del fracàs de l'independentisme, possiblement per amagar el del seu partit.

Preparem-nos perquè, malgrat la victòria independentista, ens bombardejaran dient el contrari, perquè a Barcelona ha guanyat Ada Colau, sense tenir en compte que Barcelona en Comú no és un bloc monolític i uniforme, sinó que el conformen diverses forces com ara Iniciativa per Catalunya i Esquerra Unida i Alternativa, que tenen sobiranistes entre els seus militants o Procés Constituent, que és clarament independentista. La seva estratègia serà presentar la formació d'Ada Colau com una formació unionista i contrària al procés. Nosaltres, ni cas; el 27 de setembre guanyarem perquè la independència és l'oportunitat per fer el canvi social que Catalunya necessita, i construir la república catalana és l'única garantia per assolir una Catalunya més justa i solidària.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada