Ahir, a l’espai Vilaweb de Barcelona, la plataforma Catalunya Diu Prou va presentar en roda de premsa una pàgina web que ha creat la Generalitat, i que és una eina telemàtica perquè tots els catalans puguin pagar els seus impostos a l’Agència Tributària de Catalunya (ATC) i no a la Hisenda espanyola.
Aquesta demanda per dur-ho a terme de forma telemàtica, a més de la manual, ja havia estat feta per la plataforma des que va iniciar la campanya de “sobirania fiscal, ara fa més de tres anys. “Avui de forma oficial, qualsevol ciutadà de Catalunya pot pagar els seus impostos estatals telemàticament des d’una eina que és e-tributs, l’oficina de la Generalitat ‘en línia’”, va explicar el coordinador de la plataforma Josep Maria Bellmunt, que va recordar que més de 80 ajuntaments i consells comarcals així com milers d’empresaris i autònoms ja fan el pagament sistemàticament al compte corrent de l’Agencia Tributària Catalana.
La portaveu de Catalunya Diu Prou, Carme Teixidó va recordar que ara amb aquesta mesura ja no hi ha cap motiu cap motiu per no fer sobirania fiscal i pagar així els impostos a Catalunya”, i a preguntes dels periodistes presents va recordar que aquesta és una mesura legal, va explicar la metodologia i va recordar que aquells que tinguin algun dubte sobre com fer-ho trobaran una explicació detallada al web de la plataforma, amb els passos a seguir-
A l’acte van assistir com a convidats el president i portaveu de CiU al Parlament Català, Jordi Turull, el secretari general adjunt d’ERC, Lluís Salvadó, el vicepresident de l’Assembla Nacional, Jaume Marfany, la coordinadora de Territori Moviment d’Esquerres (MES), Magda Casamitjana, el portaveu de Súmate, Eduardo Reyes, i un representant d’Òmnium Cultura, i també dels partits Solidaritat i Reagrupament.
Teixidó va lliurar a tots ells un document en el que s’emplaça els partits a donar suport a la iniciativa i a incorporar-la en els seus programes, així com a realitzar-la. I a les entitats també a treballar activament en l’extensió de la mateixa, sempre oferint la col·laboració de la plataforma per tot allò que calgui per iniciar la seva implicació activa.
El coordinador jurídic de la plataforma, Daniel Laspra, va posar el punt de mira en les eleccions municipals del 24 de maig, i va demanar el compromís de tots els alcaldables amb la sobirania fiscal.
El mateix dia a la tarda es va realitzar a Manresa un acte organitzat pel grup de treball de la comarca del Bagès, en el que es va concretar el compromís demanat per Laspra, i més de 60 candidatures, van signar un document en el que es comprometen a practicar la sobirania fiscals i arriben al govern dels seus municipis. Al final de l’acte Carme Teixidó va lliurar la mateixa petició de compromís per practicar i estendre la sobirania fiscal, que el matí s’havia lliurat a partits i entitats, a Barcelona, a Laura Vilagrà, alcaldessa de Santpedor i representant de l’Associació de Municipis per la Independència(AMI), que aplega més del 80% dels pobles i ciutats de tot Catalunya.
Teixidó va recordar que allò que va començar fa tres anys com una acció de desobediència civil s’ha aconseguit que sigui una normalitat a Catalunya, i que per acabar de garantir l’èxit d’aquesta acció ens cal aconseguir que tothom porti els diners a la caixa del nostre país”.
A continuació trobareu dos tutorials:
- Pas a pas de com fer sobirania fiscal si feu la presentació de manera no telemàtica. Clickant aquí anireu a la presentació de l’slideshare
- Pas a pas de com fer sobirania fiscal si decidiu fer-ho de manera telemàtica (amb certificat digital) clickant aquí
Clickant aquí anireu a l’enllaç per descarregar-vos els models S26 (Barcelona), S27 (Girona), S28 (Lleida) i S29 (Tarragona)
Aquí, podeu veure el manifest dels insubmisos que van fer-ho per primera vegada al 2012
Font: araomai.cat
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada