dijous, 21 de maig del 2015

Eduard Voltas crida a "despertar la bèstia"

9N: 400.000 vots a BCN (SíSí), municipals 2011: 210.000 (CiU+ERC+CUP). “Si la bèstia es desperta, les enquestes faran el ridícul” assegura l’editor de la revista Time Out BCN

En un seguit de reflexions expressades via twitter, el periodista Eduard Voltas ha aportat dades molt interessants pel debat sobiranista. Concretament ha posat en contradicció les enquestes que pronostiquen una suma de 200.000 vots a la ciutat de Barcelona pels tres partits independentistes (CiU+ERC+CUP), quan el 9N els vots del SíSí varen ser el doble.

Les dades

El passat 9 de novembre, a la ciutat de Barcelona van votar 507.454 persones, de les quals el 78,42% van votar SíSí, 397.933 vots totals. A les darreres eleccions municipals, les de 2011, la tendència havia estat una altra: un total de 219.420 persones van decantar el seu vot per CiU, ERC i CUP. El bloc unionista pur (PSC+PP+C’s) va sumar un total de 250.135. El front indefinit, bàsicament en aquell moment ICV, va obtenir un suport de 62.939 persones.

“Si es desperta la bèstia, les enquestes faran el ridícul”

Voltas proposa despertar la bèstia conscienciant la gent que si després del 27S l’Estat espanyol ens suspèn l’autonomia, només ens restaran els ajuntaments; i si aquests no estan en mans sobiranistes, anirem al xoc de trens “amb les dues mans lligades a l’esquena”. Per l’editor de la revista Time Out és molt important aquesta majoria als ajuntaments, no només per donar credibilitat a la primera volta de les plebiscitàries, sinó perquè si volem impulsar la insubmissió fiscal amb la Hisenda pròpia, la col·laboració dels consistoris serà fonamental.

En aquest sentit, apel·la al vot sobiranista i a fer callar la remor de fons de les enquestes en unes eleccions que seran transcendentals per fer el tomb definitiu a la història del país. Aquest diumenge, la gent tindrà tota la transversalitat a la carta del menú electoral per poder combinar independència amb ideologia, i des de la dreta fins l’esquerra alternativa. Aquest ampli ventall d’opcions ja ha rebut finalment l’aval del nou president de l’ANC, Jordi Sánchez, que un acte ahir va demanar el vot per les candidatures independentistes. És la tasca de pedagogia que comença a fer l’ANC i les entitats sobiranistes a través també de campanyes de manifestos on les candidatures signen un compromís per la independència.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada