dimecres, 27 de maig del 2015

Jordi Sànchez: «La independència és una convicció democràtica que no es pot negar al segle XXI»

Jordi Sànchez (Barcelona, 1964) és el president de l'Assemblea Nacional Catalana des del maig d'enguany. Abans d'agafar les regnes de l'entitat sobiranista era adjunt al Síndic de Greuges. Dins l'activisme polític, va ser portaveu del moviment catalanista Crida a la Solidaritat fins a principi dels noranta.

- Per què i per a què voleu la independència de Catalunya?

- Forma part de la democràcia que puguem decidir lliurement els nostres governants i les estructures de poder que ens han de regir. La independència és una convicció democràtica que no es pot negar al segle XXI. La voluntat del poble s'ha de poder concretar d'una manera ràpida i contundent a través de les urnes. A més d'això, també vull la independència per a poder tenir a l'abast els instruments de govern de què disposen totes les societats i què ajuden a desenvolupar les potencialitats de cada país, tant econòmicament com cultural. I la independència també la vull per a garantir que tots els esforços es posin al servei de la gent del país, perquè pugui viure millor i pugui tenir un futur amb dignitat, amb progrés i amb igualtat.

- Què pot aportar una Catalunya independent al món?

- Un estat independent aportaria al món les potencialitats que ja té Catalunya, però sense entrebancs. Són les potencialitats que tenen a veure amb la nostra geografia i amb el nostre capital cultural. El fet de ser un país petit no vol dir que no tingui una potència cultural al darrere que pot enriquir un món global i un món divers. També pot aportar un escenari de normalitat en el sentit de que la nostra realitat nacional pugui tenir presència als organismes internacionals que pertoqui.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada