dissabte, 28 de febrer del 2015

L'ANC inicia el camí per votar i guanyar la independència el 27S

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha iniciat aquest divendres 27 de febrer, a set mesos del 27 de setembre, el camí per guanyar la independència i construir un país nou, més just i democràtic. Ho ha fet a Cornellà amb 2.000 persones que han omplert la Fira a 27092015: On tot Comença , un acte per explicar accions del pla d’actuació destinats a ampliar la majoria social favorable a la independència.

Al discurs de cloenda, la presidenta de l’ANC, Carme Forcadell, ha refermat que el “27S votarem en unes eleccions plebiscitàries per construir la república catalana”. “Ni estem cansats ni ens aturarem fins aconseguir la independència”, ha afirmat, per afegir que “cada cop som més” i que “estem vivint el projecte més il·lusionant i engrescador d’Europa”. Forcadell ha deixat clar que la independència “és l’única oportunitat de canvi, l’únic projecte engrescador i radicalment democràtic”. La presidenta de l’Assemblea ha demanat als representants polítics “que actuïn amb sentit d’estat [...] no volem més pèrdues de temps ni entrebancs, no volem més desacords i entrebancs”. Forcadell ha deixat clar que les del 27S no seran unes eleccions “normals”, sinó que seran les “definitives, votarem i guanyarem la independència”.


Accions socials i internacionals

Prèviament, representants de l’ANC de sectorials de joves, jubilats, economistes, serveis socials i immigració han explicat les oportunitats que s’obren als seus sectors amb la independència. Els coordinadors d’Incidència Social Aida Àngel (accions territorials), Ferran Camps (accions d’El País Que Volem) i Gemma Cots (accions sectorials) han exposat els principals eixos per ampliar la majoria social per la independència. Per la seva banda, Ricard Gené, de la comissió d’Incidència Internacional, ha destacat les accions per internacionalitzar el procés català, d’una banda, i per aconseguir que el màxim de catalans residents a l’estranger votin el 27S, de l’altra.

Ajuntaments per la Independència

El coordinador d’Incidència Política, Pere Pugès, ha presentat la campanya que durà a terme l’ANC de cara a les eleccions municipals del maig, els Ajuntaments per la Independència, consistent a aconseguir que el màxim de candidatures es comprometin a implicar-se en el procés independentista mitjançant l’assumpció de diversos compromisos. Entre d’ells, proposar l’adhesió a l’Associació de Municipis per la Independència, implicar-se en el 27S i reconèixer el seu caràcter plebiscitari, i proposar que l’alcalde o alcaldessa escollit participi a l’assemblea de càrrecs electes que, en el cas que les institucions espanyoles anul·lessin o intervinguessin els òrgans d’autogovern catalans, tindria com a “missió prioritària la Declaració d’Independència i la formació d’un govern provisional”.

Suport a Santiago Vidal

A l’acte també s’ha donat suport al jutge Santiago Vidal, amb l’emissió d’un vídeo, i s’ha anunciat que demà dissabte hi haurà una concentració de suport davant la delegació del govern, a Barcelona, a les 12:00 hores.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada