divendres, 27 de febrer del 2015

Eduard Voltas: «Plebiscit»

«Es més fàcil que un camell passi pel forat d'una agulla, que no pas que el TC reconegui el dret dels catalans a decidir el seu futur»

Ara que volen que els nostres fills tornin a resar a l'escola i reconeguin que no poden assolir la felicitat sense Déu si volen aprovar, deixeu-me que grati en la meva cultura religiosa per retratar el moment polític. Perquè aquesta setmana m'ha vingut al cap unes quantes vegades aquell passatge del Nou Testament. "Jesús digué als seus deixebles: us asseguro que difícilment un ric entrarà al Regne del Cel. Més encara: és més fàcil que un camell passi pel forat d'una agulla, que no pas que un ric entri al Regne de Déu" (Mateu 19, 23-30)

Aquesta setmana ha tornat a quedar clar, per exemple, que és més fàcil que un camell passi pel forat d'una agulla, que no pas que el TC reconegui el dret dels catalans a decidir el seu futur polític lliurement (sentència anul·lant la consulta del 9N).

Que és més fàcil que un camell passi pel forat d'una agulla, que no pas que els partits espanyols acceptin Catalunya com a subjecte polític (resolucions del Debat de l'Estat de la Nació).

Que és més fàcil que un camell passi pel forat d'una agulla, que no pas que Espanya sigui realment l'estat aconfessional que proclama la seva Constitució (publicació al BOE del demencial curriculum de l'assignatura de religió).

Que és més fàcil que un camell passi pel forat d'una agulla, que no pas que un partit espanyol no sigui nacionalista espanyol (Pablo Iglesias reclamant una actitud "patriòtica" per evitar que Espanya sigui "una colònia d'Alemanya" i callant davant la sentència del TC que anul·la el 9-N).

Que és més fàcil que un camell passi pel forat d'un agulla, que no pas que funcioni la separació de poders a Espanya (suspensió del jutge Vidal per tres anys sense base legal).

I és per això, perquè els catalans ens hem cansat d'intentar que el camell passi pel forat de l'agulla, que les eleccions del 27 de setembre són ja un plebiscit sobre la independència de Catalunya.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada