dissabte, 28 de febrer del 2015

David Ros: «Per què votarem el 27S? Les raons econòmiques»

Necessitem un estat per a poder administrar racionalment els impostos que generem entre tots.

Perquè amb els nostres impostos i cotitzacions tenim garantides les pensions des del primer dia de la independència; no seria així si seguíssim a Espanya; podrem pagar els serveis de sanitat, educació i benestar; podrem pagar totes les estructures d’estat necessàries i fer aquelles infraestructures que el país necessita.

Els proveïdors podran cobrar puntualment.

Pels estudis que hem fet sabem que Catalunya és, junt amb Suïssa i Alemanya, un dels tres únics països d’Europa, on l’any 2015, els ingressos que tindríem com a estat són suficients per a mantenir els serveis i pagar les infraestructures. També sabem que serà un estat financerament solvent, dos nivells més solvent que el País Basc i Navarra, quatre nivells més que Espanya i set nivells més que la Catalunya actual.

Les empreses, al poder competir millor en una economia globalitzada, podran generar activitat econòmica i podran generar ocupació (podran generar ocupació).

Podran fer-ho perquè no tindrem un estat en contra sinó a favor de prendre les decisions de política econòmica que ho afavoreixin, i en definitiva, podrem garantir com a país una societat més cohesionada.

Avui, tot i la crisi, Catalunya és la segona regió d’Europa en inversions industrials, després del Regne Unit; és la primera regió de l’Europa continental, fet que demostra la visió que té de Catalunya bona part del món econòmic i també la confiança que genera la manera com estem fent el nostre procés.

La regió que va de Valencia a Lió (França) és l’onzena regió industrial del món i serà la principal locomotora per a la recuperació econòmica d’Europa.

Nombrosos estudis econòmics, propis però també de prestigiosos mitjans i institucions internacionals, avalen la viabilitat d’un estat català i la millora d’oportunitats per a la nostra economia. Molts economistes hem estudiat, hem fet perfectament els números i sabem les oportunitats que tindrà el nou Estat.

Per a deixar enrere els alts nivells d’atur, les retallades i el patiment de tantes persones, per a deixar enrere la pobresa energètica, per a garantir el dret a l’habitatge ens cal la República catalana.

La República catalana és econòmicament viable, és socialment necessària i és urgent!!

Font: MesVilaWeb

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada