dimecres, 18 de febrer del 2015

Carme Forcadell: «227 dies»

Tenim 227 dies per incrementar el vot independentista entre aquells sectors de la societat catalana indiferents, incrèduls o desconeixedors dels beneficis que comporta tenir un estat propi. Tenim 227 dies per parlar amb els que tenen dubtes raonables i legítims sobre aquest procés. Tenim 227 dies per guanyar la independència i per explicar per què és l'única sortida digna i viable per als ciutadans i ciutadanes d'aquest país.

Hem d'explicar els beneficis de la independència a aquells que ens acusen de voler fer només un canvi de banderes, tot i que, ben mirat, pel sol fet de canviar la bandera ja tindríem molt més recursos dels que ara tenim. Tots aquests diners en forma d'impostos que marxen a Madrid es quedarien a Catalunya, tindríem entre setze mil o deu mil milions d'euros més, segons qui ho compti, per millorar la vida dels ciutadans, per tenir més bons serveis, per ajudar els que més ho necessiten, per augmentar el benestar de tots.

Guanyar les eleccions del 27 de setembre depèn, únicament i exclusiva, de la nostra capacitat per explicar el nostre projecte als nostres conciutadans, cal parlar amb tothom; cal parlar amb els incrèduls que pensen que no és possible canviar res, perquè l'Estat espanyol no ens ho permetrà i dir-los que, segurament, fa tres anys també pensaven que sortint al carrer no podríem canviar res i, ara, estem immersos en el procés de canvi més important i profund dels últims 40 anys.

Cal parlar amb els indiferents, els que creuen que la independència no els interessa perquè hi ha coses més importants, preguntem-los-hi com pretenen resoldre aquestes coses més importants sense els instruments i les eines necessàries. Com pensen resoldre aquestes coses més importants sense canvis profunds en l'estructura de l'estat. O és que pensen que l'Estat espanyol les resoldrà?

Cal parlar amb els que diuen que només volen la independència si serveix per garantir una millor qualitat de vida per a tots, expliquem-los-hi que, precisament, volem un canvi d'estat per regenerar políticament, socialment i democràticament aquest país, que no volem reformar cap estat, en volem un de nou sense rèmores ni tics del passat.

Expliquem a qui ens vulgui escoltar que el moviment independentista és un moviment radicalment democràtic, forjat de baix a dalt, és l'oportunitat que esperàvem i que ha de servir per regenerar la política i per augmentar la justícia social, és un canvi que s'han guanyat els ciutadans, que del carrer ha arribat al Parlament.

És un canvi no volgut per les elits econòmiques ni per les elits polítiques, un canvi que intenten impedir els que han manat sempre, no només perquè significarà el relleu de les velles polítiques que tant els agraden, sinó perquè significarà un canvi social, significarà un canvi de sobirania, els ciutadans han recuperat la sobirania després de molts anys i ja no la deixaran.

La independència és l'oportunitat que tenim per eradicar la pobresa, per augmentar la justícia social, per fer net de corrupció, per posar fi a la discriminació lingüística i per incrementar les llibertats. Fem-ho bé, sapiguem aprofitar-la.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada