dimarts, 22 d’abril del 2014

Salvador Cot: "Un sol home, però no un home sol"

"Hem d'aïllar el president de la Generalitat, donar opcions als més assenyats del seu partit", aquesta frase concentra el nucli de l'estratègia del govern espanyol respecte a Catalunya. L'autor és un ministre "que passa per ser un moderat a La Moncloa" i la citava aquest diumenge l'actual director d'El Mundo, Casimiro García-Abadillo. El titular de l'article no podia ser més explícit: "Missatge a Mas: Perd tota esperança de negociació".

Clar i castellà, el que intenta l'estat és aconseguir un cop de palau dins de CiU, un moviment intern que escapci el Govern i el partit. Com a premi, el nou líder obtindria alguna contrapartida: "En el marc del finançament autonòmic es poden pactar algunes coses", continua dient el ministre anònim i moderat, "però sempre dins del Consell de Política Fiscal i Financera". És a dir, que algú acabi amb Artur Mas i, després, li donarem una mica d'oxigen financer. Res més.

En definitiva, Madrid no es mourà ni un mil·límetre perquè l'objectiu prioritari és liquidar Artur Mas. Només parlaran amb els que s'avinguin a col·laborar en la seva caiguda. I això, sentint-ho molt pel president, és una bona notícia. Mas és un sol home, però no un home sol. Al final, quan s'adonin que el seu problema va molt més enllà d'una persona, Catalunya ja estarà a tocar del món.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada