dimarts, 29 d’abril del 2014

Comunicat de l’Assemblea Nacional Catalana en relació a l’1 de maig

CATALUNYA NOU ESTAT D’EUROPA. MÉS JUST, MÉS PRÒSPER I MÉS SOLIDARI

Durant el transcurs dels darrers anys Catalunya ha perdut bona part del seu teixit productiu, l’atur ha arribat al vergonyós percentatge del 25 % sent dels més alts de la Unió Europea, s’ha incrementat la precarietat laboral, la pobresa i el dolor s’ha instal·lat en moltes de les llars catalanes, molts joves han de marxar del país per cercar el seu projecte de vida.

Aquest és el devastador panorama social d’aquest 1r. de maig, el qual s’emmarca en el context de la convocatòria d’unes eleccions europees el proper 25 de maig i en ple procés per exercir el dret a l’autodeterminació el 9 de novembre.

Avui la política i les institucions es troben subordinades als dictats d’una economia globalitzada i governada per institucions poc compromeses amb els valors socials d’una societat més justa i equilibrada com el Banc Central Europeu, el Fons Monetari Internacional o la Comissió Europea. Es fa necessària la implicació de la ciutadania per construir un nou paradigma social i nacional superador d’aquesta realitat i posi els canvis necessaris a l’abast de la gent.

L’ANC està compromesa amb els anhels de llibertat del país, perquè estem convençuts que des de l’exercici de la llibertat podrem afrontar de millor manera els reptes d’una Catalunya socialment més justa i econòmicament més pròspera.

La Via Catalana cap a la Independència i la millora de les condicions socials dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya són processos que estan estretament vinculats. Una Catalunya socialment més justa, més pròspera i més solidària és més possible des de l’exercici de la plena llibertat com a poble amb un Estat independent.

En aquest sentit l’ANC i bona part del conjunt de la societat civil catalana està liderant un profund procés de canvi que té com objectiu l’apoderament de la ciutadania per construir estructures de govern noves i més properes amb la constitució d’un Estat propi per fer front als problemes concrets de la nostra realitat concreta.

L’ANC dona suport a les organitzacions socials i sindicals que treballen en la defensa d’una Catalunya socialment més justa i solidària. Estem convençuts que la lluita pels drets laborals i les millores de les condicions socials és la mateixa lluita que la defensa dels drets nacionals per la construcció d’un nou Estat independent.

Des de l’ANC fem una crida als nostres associats i a la societat en general a participar de les manifestacions convocades pels sindicats aquest 1r. de maig, així com a la trobada de la Sectorial de Treballadors de l’ANC davant el monument de Francesc Layret el proper 1 de maig a les 10 h. per anar posteriorment junts a la manifestació.

Barcelona, Primer de Maig de 2014.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada