diumenge, 10 de desembre del 2017

Esteve Plantada: «Escolta, Europa»

«Som l'impuls d'un poble mobilitzat que creu en el progrés i que mai no defallirà en la defensa de la democràcia»

Per desgràcia del procés sobiranista, de la salut democràtica de l'Estat i d'un debat que només persegueix una humiliació definitiva, que l'argumentari de l'unionisme es resumeixi a "mira qué pone tu DNI" és prou simptomàtic del nivell. Així s'expressava, aquest mateix dijous, i amb l'habitual to fatxenda, la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría. No ha dubtat a afegir-hi que "en campanya, normalment els candidats van als votants a demanar el suport, i ara han hagut d'anar allà on hi ha el candidat, i això ja és significatiu".

Senyora vicepresidenta, la clava: mai ha estat tan significatiu que 45.000 electors, ciutadans d'aquest país que vostè afirma que representa tan bé, hagin hagut de desplaçar-se massivament per poder vestir de groc sense censures ni prohibicions, o per poder escampar el clam d'un poble que viu indignat per una situació política grotesca, repressiva i impròpia d'un país instal·lat en la modernitat i la maduresa. Un país on les llibertats no són el motor per construir una vida millor, sinó que són el cop de porra que evita que els ciutadans es moguin d'una zona de confort miserable, sempre sota l'amenaça de la llei marcial.

Per això, milers de catalans han vençut el fred, el cost i el pes d'allò que diu al seu DNI per anar al cor d'Europa a dir allò que a casa seva aviat els serà prohibit de dir. Entre d'altres: que volem que els presoners polítics tornin a casa, a servir els seus electors i el seu poble; que volem la llibertat de decidir per nosaltres mateixos, sempre des del respecte que hem demostrat envers tots els pobles germans; que volem escriure el nostre futur sense cotilles dictades per la guàrdia pretoriana del franquisme que encara ressona.

I que volem que Europa ens escolti, perquè creiem en Europa, en els seus valors i en la justícia que emana de la seva essència. Per això, hem anat a Brussel·les i ens hem manifestat amb un pacifisme innegociable. Hem demostrat, novament, que som l'impuls d'un poble que gaudeix amb la riquesa de la seva diversitat. Que, per molt que costi fer-nos sentir, no deixarem de parlar fins que això que diem sigui escoltat. I que és moment de dir als estaments i ciutadans del vell continent que aquí hi ha un poble mobilitzat que creu en el progrés i que mai no defallirà en la defensa de la democràcia. I tu, què faràs, Europa?


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada