divendres, 24 de febrer del 2017

Crònica de la conferència «L’Europa que han fet fracassar»

El passat divendres 17 de febrer, a la sala d’actes del Centre Cívic Sagrada Família, una conferència conduïda per Aleix Sarri, assessor al Parlament Europeu, i Pere Cardús, periodista, ens va donar una visió molt més real del que significa pertànyer a la Unió Europea.

Els dos ponents, tots dos amb una gran projecció en els seus camps respectius, van saber mantenir l’atenció al llarg de tota la conferència, sense deixar ni un moment a l’ensopiment, i amb prou temps fins i tot per contestar totes les preguntes del públic, amb assistents tan reconeguts com Lloll Bertran, Celdoni Fonoll o Adrià Alsina.

Una ponència molt distesa, amena i interessant, que va captivar tots els assistents, amb la sorpresa del canvi de visió sobre la Unió Europea (UE): no és que la UE en si mateixa sigui un fracàs, com sovint ens volen fer creure, sinó que són els estats membres els responsables directes que la UE estigui fracassant (Brexit, crisi dels refugiats, auge del populisme de dretes...). Els incompliments constants de les directrius que marca, tal com fa l’Estat espanyol, i la visió contínua que tot el que va bé és gràcies a les reformes imposades pels estats i el que va malament és culpa de la UE són exemples del perquè la ciutadania arriba a percebre la UE com una nosa en lloc d’una oportunitat.

De la xerrada, també cal destacar el moment en què van parlar de l’èxit a Brussel·les dels nostres polítics (el president Puigdemont, el vicepresident Junqueras i el conseller Romeva) i la manipulació de la realitat que solen fer els mitjans de comunicació en casos com ara la visita de Susana Díaz o la xerrada de Ciudadanos, entre d’altres.

Al final, una foto de família dels ponents, els assistents més coneguts i la nostra AT mostra la bona sintonia que hi va haver en aquesta trobada.

Gràcies, Aleix i Pere, per ajudar-nos a entendre la UE i fer-nos gaudir d’aquesta conferència!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada