dimecres, 22 de febrer del 2017

Bernat Dedéu: «Cebrián i el Club 155»

El Club 155 ha parlat per boca de Juan Luís Cebrián, que podria haver-se fet entrevistar per El Mundo o pel full dominical de la parròquia madrilenya de San Romualdo, perquè del que es tracta aquí és de ventriloquar (se me’n fot si el verb existeix o no, que aquí som vinguts a inventar coses) l’esperit de les elits espanyoles que malden per ocupar el poder a Catalunya mitjançant la violència disfressada de llei. D’això va el Club 155, com ja sabíem, per altra banda: retirar el poder legítim al Parlament i al Govern que d’ell emana i agenollar els catalans perquè acabin suplicant un retorn a l’autonomisme. Cebrián, passada l’època progre, retorna al més pur estil franquista i treu el sabre del cole El Pilar. L’Operació Diàleg era això: Soraya vestida de gala fent el paperina al Cercle del Liceu i Cebrián demanant la intervenció de la Guardia Civil. Ar!

Podem vomitar tanta ira com es vulgui sobre les declaracions del progressista castís, però l’important del tema és repetir fins a la nàusea que l’únic que demostra l’histerisme dels espanyols és que el referèndum només es pot parar a base de violència. Al seu torn, i lluny de jugar la carta de dignificar unes institucions que han estat ordides per l’espoli fiscal i la submissió, el Govern català hauria de respondre al Club 155 que no tem la intervenció ni la suspensió de la Generalitat, car aquesta és una institució espanyola pensada per sotmetre els catalans al jou arbitrari de les elits espanyoles. Les mateixes elits, dèiem ahir, que havien quadrat la monarquia perquè volen un Felip VI que faci de Franco i torni a instaurar l’ordre al tercio norte. Primer va ser Cristina i com Felip es descuidi li atacaran el papi. Primer han destapat les querides, després vindran els bisnes.

El Club 155 ja és, de fet, la nova monarquia espanyola, i la reialesa mai no dialoga amb els súbdits. Només així s’explica que Xavier García Albiol esmenés exageradament el pobre Enric Millo quan l’auto-anomenada tercera autoritat del país va insinuar que Rajoy i Puigdemont es trucaven d’amagat i en secret. Aquí no es dialoga, perquè l’alteritat no existeix. Aquest és el principi bàsic del colonialisme. Per això volem la independència.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada