dimecres, 30 de març del 2016

El ministeri de Montoro es veu obligat a validar la campanya de sobirania fiscal

La campanya de sobirania fiscal ha obligat finalment al ministeri d’Hisenda, que encapçala Cristobal Montoro, a reconèixer la legalitat de la iniciativa.

Segons informa Europa Press, el Ministeri d’Hisenda ha assegurat que la Hisenda catalana pot recaptar l’IRPF.

Aquestes afirmacions han arribat després de que es conegués que la Diputació de Barcelona ja ha notificat als seus empleats que es disposa a posar en pràctica la moció aprovada pel seu ple, en la que es demanava que es liquidessin els seus pagaments de l’IRPF a l’Agència Tributària de Catalunya, afegint-se així a la campanya de sobirania fiscal iniciada ara fa 4 anys per Ara o Mai i la plataforma Catalunya Diu Prou, i que compta actualment amb el suport d’un centenar de municipis i consells comarcals, així com de milers d’empreses i autònoms, que liquiden els seus impostos d’IRPF i IVA i Societats, a l’Agència Tributària Catalana en lloc de fer-ho a l’espanyola.

Fonts del departament que dirigeix Cristóbal Montoro han assegurat que una Agència Tributària Catalana pot recaptar impostos, encara que han matisat que s’incompliria la llei si després aquests diners no fossin traspassats al Tresor de l’Estat. Segons el Ministeri, és una cosa que ja fan altres administracions.

Des de l’inici de la campanya les entitats impulsores han recordat que aquesta era una acció legal, com ho demostren els milers de pagaments fets per aquesta via, i el reconeixement obligat en tots els casos per part de l’estat espanyol, de que el contribuents estan al corrent de pagament, havent ingressat els seus impostos a l’Agència Tributària Catalana.

Malgrat aquesta evidència, la iniciativa per empoderar al govern català i mostrar la voluntat dels catalans, ha estat qüestionada des de dins mateix del país, inclus per alguns càrrecs polìtics de partits sobiranistes. L’últim cas el dels sindicats CCOO i UGT que demanaven explicacions i expressaven dubtes sobre la viabilitat legal de l’acció de la diputació barcelonina, i que ara el propi Ministeri d’Hisenda es veu obligat a reconèixer que és totalment legal.

A que estem esperant per a pagar a Catalunya? De que tenim por?


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada