dissabte, 12 de març del 2016

Germà Capdevila: «Substància lactosa»

El ministre García-Margallo, un dels grans impulsors de la desconnexió entre Espanya i Catalunya, va declarar ahir, en referència al canvi de nom de la conselleria de Raül Romeva: “Dir al líquid que està en una ampolla llet o substància lactosa no em sembla que canviï les coses.”

Mai no agrairem prou a Margallo l'esforç que fa per internacionalitzar el cas català. No passa desapercebut a les cancelleries de mig món que el ministre espanyol que més parla de Catalunya no sigui pas el d'Interior, o el d'Hisenda, o el d'Economia, sinó el d'Exteriors. El govern de l'Estat no es cansa de repetir –i de fer repetir als funcionaris europeus més amics– que el cas català és un afer intern d'Espanya. Tan intern que, ves per on, qui més en parla és el ministre d'Afers Exteriors.

En aquestes darreres setmanes, s'ha estès la sensació que el govern català ha afluixat el pas, que el procés s'ha mig aturat, que no s'aproven lleis ni es fan passos concrets que es puguin impugnar obertament als tribunals. Això és precisament el que posa més nerviosos a Margallo i tota la resta. Saben que s'estan fent coses, que l'aparell es mou sense pausa per fer realitat el compromís de posar el país a les portes de la independència d'aquí a 16 mesos, i alhora no poden fer res per impedir-ho. És el moment clau de tot plegat. Cal astúcia, cap fred i pols ferm. El seu neguit creixerà, i és aleshores quan faran un pas en fals definitiu.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada