divendres, 18 de setembre del 2015

Ramon M. Piqué: «No en diguis independència»

Digues-ne progrés. Digues-ne escoles. Digues-ne hospitals. Digues-ne pensions. Digues-ne recursos. Digues-ne beques per als teus fills. Digues-ne benestar per als teus néts. Digues-ne Europa. Digues-ne vol directe a Los Angeles, a Tòquio, a Sidney. Digues-ne ports i aeroports. Digues-ne no pagar peatges. Digues-ne no pagar 43 milions a l'Estat espanyol cada dia de l'any simplement perquè som catalans. Digues-ne deixar de rebre tres i quatre vegades menys que un estudiant andalús d'Erasmus Digues-ne una quota d'autònom digna. Digues-ne inversions: digues-ne arreglar el tram ebrenc de la N-340 i que no hi hagi més morts.

Digues-ne canvi. Digues-ne regeneració. Digues-ne un Parlament que aprovi lleis que no tombarà el magistrat de torn. Digues-ne un poder judicial que no serà el majordom del govern de torn. Digues-ne parlar en l'idioma que et doni la gana sense que ningú t'hagi de recriminar res. Digues-ne fer un estat que no estigui sistemàticament en contra d'una part de la seva població. Digues-ne deixar d'escoltar agitadors de pacotilla que només venen quan hi ha eleccions a apretar los dientes i dir-te que sí que es pot (dividir els catalans). Digues-ne deixar de ser tractat com un delinqüent simplement per voler ser demòcrata. Digues-ne deixar de ser ridiculitzat en cada tertúlia per l'Inda o el Marhuenda. Digues-ne prou a insults i amenaces a les xarxes socials. Digues-ne deixar de sortir cada Diada amb la samarreta que toqui, perquè ja no et farà cap falta.

Digues-ne llibertat. Digues-ne collir els fruits d'allò que els teus pares, avis i besavis van sembrar, quan estava prohibit sembrar-ho. Digues-ne treballar com un animal per treure endavant una cosa que serà teva, meva, nostra, en comptes de treballar com un animal per pagar-los la festa als de sempre. Digues-ne decidir nosaltres mateixos. Digues-ne urnes. Digues-ne democràcia. Digues-ne futur.

No en diguis independència, si no vols. Digues-ne una oportunitat de sortir-nos-en (potser l'única en molts anys).

Font: elMon.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada