dijous, 18 de febrer del 2016

Lluís Martínez: «Un mal diagnòstic»

Ja els aviso, a vostès, que això que va fer el president Puigdemont d'adaptar una frase de Gerard Piqué per explicitar el que molts catalans pensem ha caigut com una bomba en la caverna. Per no escriure una frase més genital, perdonin.

Més que res perquè la caverna sap que Puigdemont va dir una gran veritat: que el sobiranisme es va enlairar al nostre país gràcies a una sentència del Tribunal Constitucional contra el tercer estatut de Catalunya. Un Tribunal, no ho oblidem, que va examinar un recurs presentat pel PP, i l'entorn de les deliberacions del qual recordaven un sainet d'Arniches.

La caverna –i el que és pitjor: molts polítics espanyols– busca explicacions faciletes. La culpa de tot, afirmen, la tenen les escoles catalanes, TV3, El Punt Avui –el diari, el web i la televisió– i les ràdios catalanes, que adoctrinen. Els del clan de la caverna ho saben molt bé perquè, encara que no visquin a Catalunya, sempre tenen un amic molt amic que sí, i que els ho explica tot i tot de nosaltres.

L'escola. És clar, és clar. Això vol dir, per exemple, que totes les persones que estem per sobre de la ratlla dels 50 anys hauríem de ser unionistes i cantar el Cara al sol cada dia, perquè això és el que ens van ensenyar a l'escola franquista. I mira: resulta que la franja de persones per sobre dels 50 està molt ben representada en les manifestacions que fem cada setembre. L'adoctrinament no deu ser tan automàtic. A banda que això és insultar la nostra intel·ligència. El club troglodita està dient que aquí ens ho empassem tot sense més ni més. I d'això es tracta, sí: els catalans ja ens hem cansat d'empassar-nos la cançó que una altra Espanya és possible i que ara sí, ara invertirem en Rodalies.

Pel que fa a TV3, El Punt Avui i les ràdios, ja no val la pena fer comentaris més enllà d'aquest: ¿que les emissores i els mitjans espanyols que donen un missatge unionista no arriben aquí?

Ara, que ja ens va bé. Perquè per buscar solucions a un problema abans s'ha de fer un diagnòstic correcte. I com que des d'Espanya l'esguerren –i bé– nosaltres anem fent la nostra via. Quan se n'adonin, serà tard.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada