dilluns, 1 de febrer del 2016

#animsmuriel, et necessitem més que mai

Aquest diumenge al matí ens hem aixecat amb la sorprenent i esfereïdora notícia de l’atropellament de la diputada Muriel Casals per una bicicleta en ple centre de Barcelona. L’expresidenta d’Òmnium és a l’UCI de l’Hospital Clínic i està “estable dins la gravetat”. L’accident li ha causat un fort cop al cap que li ha provocat un traumatisme cranioencefàlic i una fractura a la pelvis.

Aquest Dietari explica el procés de transició nacional des del 19 de desembre de 2012 i, si una cosa ha estat indiscutible en tot moment, ha estat la vàlua, valentia i altruisme per Catalunya de Muriel Casals. Ja són moltes les persones que han donat mostres de suport a la seva família, i, com no pot ser d’una altra manera, des d’aquí també enviem tots els ànims, serenor i confiança en què tot anirà bé. Casals ha exercit fins ara un paper de representant de la societat civil que ha contribuït tant com ningú a empènyer els polítics a no badar i a mantenir tensionada la gent del carrer.

Ara el seu paper cohesionador ha assolit un altre estadi, perquè la seva contribució ha estat tandeterminant que classe política i poble caminen més junts que mai, ja que en certa manera, les formacions polítiques s’han dissolt fins al punt que ella i altres membres de la societat civil són al Parlament. Així, Muriel Casals té ara la missió més important de la seva vida: presidir la comissió d’estudi del Procés Constituent.

La legislatura que acaba de començar serà tan excepcional com la que va començar el 1932. Noms de la societat civil d’aquella època que van fer un pas endavant i van esdevenir diputats com ara Ventura Gassol, Antoni Rovira i Virgili es podran equiparar amb personalitats de l’alçada de Lluís Llach o Muriel Casals. Endavant, diputada, el Parlament t’espera per complir amb la missió encomanada.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada