dissabte, 6 de juny del 2015

Josep Maria Loste: «El marc constitucional espanyol i la política social»

Llegeixo a la premsa que el Tribunal Constitucional espanyol ha anul•lat l’impost català als dipòsits bancaris. De fet, aquest impost estava suspès cautelarment des del gener del 2013, desprès que el govern espanyol presentés un recurs en què es demanava que s’apliqués l’article 161.2 de la CE, la qual cosa implicava que no es pogués aplicar l’impost mentre no es resolia la qüestió.

Davant d’aquests fets, la reflexió/constatació més assenyada és que amb l’actual marc constitucional espanyol, el govern català (del color que sigui) ho té molt difícil per portar a terme una autèntica política social. Per altra banda, tot això es pot enllaçar i vincular amb allò que, massa vegades, es comenta (molt a la lleugera) en el sentit que cal fer política social (en abstracte) i deixar-se de “independències” que no ens porten enlloc. Doncs bé, una vegada més és demostra que a Catalunya la qüestió social i la qüestió nacional són indestriables.

Ara i aquí necessitem la independència per poder-nos guanyar, dignament, les garrofes i poder gaudir d’un estat del benestar, amb tots els ets i uts, cosa que ara no tenim de cap de les maneres.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada