dilluns, 8 de juny del 2015

Carles Capdevila: «Ja és mala sort: un triplet recentralitzador»

JA ÉS MALA SORT que la legislatura de Rajoy, tan poc substanciosa, tan a l’espera, amb ell tan amagat darrere d’un plasma, sense donar la cara, estigui sent tan constant justament en la recentralització. En això és sistemàtic, s’hi va posar de seguida i no hi ha treva. Al Tema del Dia la Núria Orriols dóna detalls sobre la Cora i l’Opera, els dos organismes que, sota la coartada de l’eficiència i l’agilitat i la simplificació, es dediquen simplement a recentralitzar. En diuen “evitar duplicitats i triar l’administració més adequada”. I, ves per on, la més adequada és la seva, la més llunyana. No són partidaris del quilòmetre zero que ara està de moda, el de la proximitat, sinó del quilòmetre zero de tota la vida, el del centre centre, el centre del Madrid més centralista.

Ja és mala sort que un president tan a la deriva mantingui ferm com un dels seus pocs rumbs el d’anar llimant competències a la Generalitat, anar posant traves, anar consumant un camí enrere just quan Catalunya es planteja un pas endavant. És el xoc de transicions ja anunciat, on la transició cap a la independència és un projecte i l’aparell de l’estat i els seus funcionaris marquen una realitat. Amb l’excusa de reformar l’administració, reformen l’administració que no controlen, per buidar-la.

I ja és mala sort, per tancar aquest triplet de males sorts, que això no sigui motiu d’indignació permanent i constant dels federalistes, perquè posa en evidència que l’Estat avança en sentit contrari al que ells propugnen amb alegria i bona fe. Està bé ser optimista i tenir esperança, però quan els fets els hi desmenteixen cada dia, potser haurien de començar a plantar cara, o faran tard. Tardíssim.

Font: ara.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada