dimecres, 3 de juny del 2015

Jaume Marfany: «Reinicia Catalunya i El país que volem»

Reiniciar: “Tornar a donar començament...”

La setmana passada es va presentar Reinicia Catalunya, una plataforma que vol aplegar totes les iniciatives engegades per la societat civil a l’entorn del debat de com ha de ser el nou país. El debat sobre el procés constituent, el país que volem i els esborranys de possibles textos constitucionals s’integren dins de Reinicia Catalunya.

La nova plataforma permet que tothom pugui participar en el disseny del nou país i que ho pugui fer des de qualsevol de les iniciatives que s’hi apleguen. Una d’elles, amb uns quants mesos de feina al darrere: El país que volem.

El país que volem és un projecte que va iniciar, ja fa un cert temps, per l’ANC. És un espai de debat i participació ciutadana que vol donar la veu a la ciutadania i als seus col·lectius per tal que puguin plantejar les seves propostes, idees i opinions sobre com imaginem, com volem que sigui aquest país millor que entre tot podem construir.

El país que volem és una eina que permet recollir aquesta gran quantitat de reptes de país i de propostes per solucionar-los. Ho fa a través d'el seu espai web on ja podem trobar més de 60 reptes que han comportat 1.208 propostes i més de 665 comentaris publicats.

A més de la participació a través de la xarxa, El país que volem promou els actes i diàlegs que qualsevol entitat, organització o col·lectiu pugui fer arreu del territori. Aquests actes van acompanyats dels diferents vídeos produïts per El país que volem i que són el primer pas per provocar la reflexió i el debat ciutadà.

Som molts els que a hores d’ara volem la independència, els que volem disposar de l’oportunitat de construir un nou Estat. És evident, però, que hi ha molta gent a Catalunya que encara no s’ha afegit al procés. La pregunta que sovint es fan i ens fan és “per a què volem la independència, perquè tot continuï igual sota una bandera diferent?”.

Allò que ens uneix a uns i als altres, a més d’un 70% de la població catalana és que tots imaginem un país nou. Som aquest 70% de la població que inclou independentistes, federalistes i confederalistes que volem un país diferent, un país millor en tots els sentits, un país de futur per als nostres fills i per als nostres néts.

Reinicia Catalunya i El país quevolem ens ofereixen la gran oportunitat, no de somiar en un model de país, sinó de començar a dissenyar la Catalunya del demà, la nova República catalana. Una república moderna, amarada dels valors de la solidaritat i la justícia social, profundament democràtica i que només serà possible si podem construir-la a través de la independència nacional.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada