dissabte, 13 d’agost del 2016

Toni Brosa: «Persistir»

Catalunya fa molt de temps que va desconnectant, molt més dels sis anys que ja dura l'anomenat procés sobiranista. Però no es va començar a emancipar fins al dia que es va trobar al carrer, envoltada de centenars de milers de catalans de tota mena i condició, fent volar una estelada i anunciant a qui correspongui que ja només veu un camí possible per sobreviure com a poble, per avançar com a societat i per obtenir un tracte just, que és exercint la seva sobirania i separant-se de l'Estat espanyol. El procés el va iniciar la gent de forma natural i generalitzada, i això és el que el fa realment important i a l'hora de la veritat imparable, més enllà que les urnes l'investeixin de la legitimitat democràtica imprescindible per aconseguir l'objectiu.

El va iniciar i l'ha seguit impulsant durant tots aquests anys, perquè per vèncer les inèrcies internes, per superar els obstacles externs i per situar la voluntat d'independència de Catalunya a les agendes espanyola i europea i a l'imaginari mediàtic i geopolític internacional, ha estat i continua sent necessari demostrar que hi ha milions de persones interessades, decidides i fins i tot entestades a moure aquesta peça del mapamundi. Les manifestacions de la Diada, el desafiament col·lectiu del 9-N i l'elecció d'un Parlament amb majoria independentista han estat part destacada d'aquest impuls, camí de la necessària culminació del procés a les urnes.

Aquest protagonisme dels ciutadans intrínsec al procés sobiranista és la seva força i és el que el caracteritza com una revolució cívica i radicalment democràtica. I, més enllà dels meandres de la política o de la lenta navegació d'un full de ruta teòric i necessàriament obert, aquest és justament el valor que el farà triomfar. Per això és important persistir en la mobilització. Celebrant la pròxima Diada, implicant-se en el procés constituent o defensant si cal –que caldrà– la legitimitat democràtica del Parlament, de la seva presidenta, Carme Forcadell, i del president Mas i els consellers Ortega, Rigau i Homs.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada