divendres, 12 d’agost del 2016

L'ANC i Òmnium anuncien un "batec" simultani a les cinc seus de la Diada

Les entitats sobiranistes compten ja amb 50.000 inscrits i fan una crida a la "mobilització democràtica" per a un "equip guanyador"

Els actes de la Diada 2016 començaran a les 17:14 amb el repic de campanes de la Seu Vella de Lleida i acabaran amb un batec simultani a les a les cinc localitats que aquest any seran seu de la mobilització per simbolitzar l'arribada de la república catalana. L'efecte del batec s'aconseguirà aixecant i baixant els punts de color groc que es repartiran el mateix 11 de Setembre, segons han explicat aquest dijous l'ANC i Òmnium Cultural a la capital del Segrià. De fet, el punt groc amb una R de república al centre també és l'element principal de la part davantera de la samarreta de la Diada, que al darrere porta inscrit el número 11 donar el missatge que tots els concentrats són un "equip guanyador".

Les entitats sobiranistes compten ja amb 50.000 inscrits i esperen arribar als 100.000 durant la setmana que ve. La vicepresidenta d'Òmnium Cultural, Marina Llansana, ha fet una crida a la "mobilització massiva de tots els demòcrates" per "respondre els atacs de l'Estat contra Catalunya", uns "atacs" que "s'han intensificat en l'últim any" amb casos com la petició del govern espanyol perquè s'actuï penalment contra la presidenta del Parlament Carme Forcadell, la suspensió de la declaració del 9N o els "plans per destrossar la sanitat catalana des de les clavegueres de l'Estat".

Els detalls dels actes de la Diada els ha explicat aquest dijous el coordinador de la Comissió de Mobilització de l'ANC, Oriol Codina. Després del repic de campanes de les 17:14 a Lleida, es llegirà una part del manifest comú i, tot seguit, sonarà una cançó instrumental. Tothom a Lleida aixecarà els punts fent l'efecte d'un batec al ritme de la música i es passarà el relleu primer a Berga i després a Salt, Tarragona i Barcelona. Per acabar de culminar l'acció, un coet a cada ciutat anunciarà que ha arribat el moment d'aixecar els punts alhora al ritme de la música, mentre colles castelleres construiran uns pilars que simbolitzaran els valors de la república catalana.

Pel que fa a la samarreta, es posarà a la venda dimarts 16 d'agost i el pack inclourà un retolador especial perquè tothom s'hi pugui escriure el seu nom igual com llueixen els jugadors d'equips esportius. El preu serà de 15 euros per als adults i 8 per als infants.

Font: elMon.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada