dijous, 18 d’agost del 2016

Jordi Cuixart: «11-S: una qüestió de democràcia»

«No hi ha espai ni per a l’esgotament ni per a cap altra excusa: el camí cap a la República l’hem de fer plegats, contagiant-nos il·lusió i energia»

Seran les 17.14 i tornarem a demostrar al món sencer que perseverem i no defallim. La revolució dels somriures, lluny d’aturar-se, creix amb cadascun dels atacs que l’estat espanyol propicia contra tot allò que ens representa. I serà aquest Onze de Setembre quan tindrem l’oportunitat de clamar contra aquesta mutilació de la democràcia, quan podrem condemnar la suspensió del 9N i les imputacions dels nostres representants polítics. I, també, rebutjar pacíficament totes aquelles resolucions que el consell de ministres ens aprova sistemàticament en contra dels drets socials bàsics i que, malauradament, continuarà aprovant fins que no tinguem un estat propi lluny dels tics antidemocràtics que caracteritzen l’estat espanyol.

Els darrers atacs constaten que ha transcendit el debat sobre la independència: ara és una qüestió de democràcia. I quan s’ataca la democràcia els demòcrates hem de respondre. No hi ha espai ni per a l’esgotament ni per a cap altra excusa: el camí cap a la República l’hem de fer plegats, contagiant-nos il·lusió i energia, i aquesta Diada, més que mai, fent sentir el batec d’un poble que es vol saber més lliure i, sobretot, més respectat.

La força de la gent i la seva capacitat de mobilització són la vàlua més gran d’aquest procés d’emancipació nacional i social, i l’experiència en totes les lluites compartides ens apodera per avançar en el camí cap a la plena democràcia. Aquesta Diada no podem fallar; no ens fallarem. Inscrivim-nos a Salt, a Berga, a Lleida, a Tarragona o a Barcelona. Convidem amics i familiars a fer-ho i plegats engreixem amb ganes una mobilització que novament –i també a ulls del món sencer– serà exemplar a l’hora de reclamar un estat més lliure i més democràtic. Un estat que desitgem i, sobretot, necessitem.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada