dimarts, 26 d’abril del 2016

Salvador Cot: «Independitzem-nos de Florentino, és urgent»

La bogeria de l'AVE és un dels indicadors més clars de la irreversibilitat del sistema econòmic espanyol, estructuralment depredador. Els ciutadans d'aquest estat han passat -i encara hi són- una crisi duríssima, amb efectes socials devastadors, però això no ha commogut el més mínim les elits polítiques de Madrid, que han continuat invertint quantitats fabuloses en l'eixamplament de la segona xarxa d'alta velocitat del món, només superada per la del gegant xinès.

Quan Catalunya és un clam pel desastre de Rodalies, els governs successius de Madrid se n'han desentès del tot. Des de fa quinze o vint anys a la xarxa de proximitat no s'hi inverteix ni el mínim necessari per al manteniment. I cada cop que els catalans exigeixen solucions -el Parlament, el Govern, els mitjans de comunicació o qui sigui-, la resposta és que Catalunya té el privilegi de tenir connectades totes les capitals de província amb alta velocitat. Una demanda que no feia ningú.

I, per si fos poc, a Madrid també van decidir enllaçar Barcelona i París amb una línia d'impossible rendibilitat per l'excessiva distància i la competència de l'avió, més barat i més ràpid. Però només es tractava, una vegada més, d'afavorir els negocis de l'Ibex35.Per això Florentino Pérez cobrarà centenars de milions d'euros com a compensació per l'escassesa de viatgers. Una operació molt similar a la del Castor, tan gravosa per als contribuents de la hisenda espanyola.

Per això la independència també serà un bon negoci democràtic. La societat catalana deixarà d'estar exposada a l'espoli de les elits de Madrid i personatges com Florentino Pérez deixaran de presentar-nos una factura rere l'altra. Per pura supervivència, independitzem-nos de Florentino.

Font: Mon.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada