dijous, 23 de març del 2017

Sobre la xerrada de transparència..., o no

Encarant la recta final cap a la República Catalana, un tema cabdal que cal tractar amb la fermesa necessària per no repetir esquemes indesitjables és, sens dubte, el de la corrupció. La transparència, doncs, ha de ser una eina primordial per eliminar qualsevol indici de mala praxi en el nou país, especialment en l’Administració pública i el món polític.

Amb aquesta idea, la nostra territorial va preparar la xerrada sobre la transparència que es va fer el divendres passat, 17 de març. Els ponents Jordi Foz, secretari de Transparència de la Generalitat, i Jaume Asens, quart tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, moderats per Karma Peiró, directora del diari Nació digital, havien d’explicar als assistents de quins mecanismes disposen les nostres administracions actuals per eradicar la corrupció, i si s’esqueia, fer conèixer com es faria en la nova República Catalana.

Ara sabem què fa la Generalitat per posar filtres i tallafocs a la corrupció més desaforada; però de què fa l’Ajuntament per aturar-la, no se’n va parlar. I de la República Catalana, només un alè per tirar-la endavant sense esperar reformes en un Estat difícils d’aplicar. Gust agredolç, perquè el públic –poc nombrós– volia saber com les nostres administracions posaran fi al règim estatal del 1978, imposat per una oligarquia corrupta que encara governa, i com funcionarà una part de la nova República.

Potser es va percebre com una oportunitat perduda, però no és així, perquè hem entès, en primer lloc, que, per arribar a bon port, hem de continuar lluitant fins al final per guanyar el referèndum i poder implementar en la nostra societat els valors democràtics i republicans més sublims; i en segon lloc, que, al llarg d’aquesta travessia, també hem de lluitar per desempallegar-nos de l’etiqueta de territori hostil –no sabem ben bé per a qui– i fer entendre a tothom que la nostra és una lluita de la gent del carrer per fer un país nou, just i transparent en benefici de tots i totes. Una veritable revolució democràtica com no s’ha fet mai enlloc.

Equip de Coordinació








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada