dimarts, 3 d’octubre del 2017

Salvador Cot: «A Madrid es pensaven que eren independents»

"Les elits espanyoles són un mal negoci perquè, ara, també se'ls ha de sostenir des de fora. Fins ara, pagàvem els catalans. Ara, tots els europeus"

El que està en joc és la independència de Madrid. Les elits madrilenyes que porten tres segles apoderant-se de les rendes de la població per la via de la repressió i l'abús estructural es consideren sobiranes i no han acceptat mai cap límit al seu poder. Quan alguna revolta els ha foragitat del poder ha estat breument, fins que l'ús de la violència els ha restituit els privilegis. L'última vegada que va passar va ser el 1931 i ho van resoldre, definitivament, el 1939. Des d'aleshores no s'han mogut dels seus despatxos.

Però la crisi catalana els posa davant un escenari nou. El recurs clàssic a la violència té límits i les xarxes socials traslladen al món, instantàniament, la fotografia del seu autoritarisme ferotge. La plutocràcia de la porra i el jutjat comença a costar molts diners al Banc Central Europeu, que es veu obligat a comprar massivament bons del deute espanyol per evitar que es desplomi. Les elits espanyoles són un mal negoci perquè, ara, també se'ls ha de sostenir des de fora. Fins ara, pagàvem els catalans. Ara, tots els europeus.

En plena globalització, es creuen independents. La seva història els condemnarà.

Font: elMon.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada