dimarts, 3 d’octubre del 2017

Quim Torra: «Als herois de l'1-O»

«Hem guanyat. Som lliures. La victòria l'has portat tu. I la declaració d'independència d'aquesta setmana és teva»

No tinc paraules per tot el que hem viscut aquestes últimes 48 hores i em sento profundament emocionat i commogut.

Hem vist les nostres mares, els nostres amics, les nostres àvies!, els nostres fills, ser arrossegats, colpejats, disparats per voler votar. No ho oblidarem mai, no podem oblidar-ho mai. Ells són els principals herois d'ahir en una jornada que ells faran passar a la història de Catalunya. Avui sabem ja què volien dir quan cridaven l'"A por ellos!". Eren ells.

Hem vist com s'atacaven els drets més bàsics de tota persona humana, a la seva integritat física, a la seva seguretat. I hem vist també com tota la solidaritat dels catalans es vessava amb totes les víctimes.

Hem vist un Estat disposat a fer el que sigui, el que sigui, per seguir ocupant el nostre país; i hem vista també com el poble català està disposat a fer el que sigui, el que sigui, per a assolir la seva independència de manera pacífica i democràtica.

Hem vist atacs informàtics, atacs físics a la gent, i tot en un referèndum que estava desarticulat. I aleshores per què? per què enviar la policia contra la gent si ja no hi havia referèndum? per què atacar els sistemes informàtics, si ja estava tot desinformatitzat?

Ahir vam veure el que molts venim defensant: no és la independència, és la supervivència.

I per això, ahir també vam ser milions els herois. Tots aquells que durant aquestes setmanes i especialment aquestes darreres 48h ens hem mobilitzat, hem ocupat les escoles, hem defensat els nostres col·legis electorals i hem votat.

A tu, estimat amic, que ahir vas anar a votar, tu ets l'heroi d'ahir. Hem guanyat. Som lliures. La victòria l'has portat tu. I la declaració d'independència d'aquesta setmana és teva.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada