dimarts, 3 d’octubre del 2017

Albert Carreras: «Rajoy no és un ximple, encara que ho sembli»

Rajoy, com a responsable únic del desplegament de les seves forces policials, que per això s’ha quedat tot el dia a la Moncloa, està dirigint les operacions repressives. Ha decidit que es fessin amb violència explícita, i ho fa perquè ho mostrin tots els mitjans de comunicació. Què vol aconseguir? L’aplaudiment espanyolista —o sigui de tots els electorats de partits espanyolistes—. Perd la batalla de la comunicació internacional i perd Catalunya, però guanya Espanya. Què farà a continuació? Dissoldre les Corts Generals i convocar eleccions. Objectiu? La majoria absoluta —absolutíssima— on s’endurà tots els vots de Ciudadanos i molts del PSOE. Pot aconseguir més de dos-cents escons. Així es blindarà contra qualsevol moviment reformista. No té prevista cap negociació. Només seguir el desmuntatge de l’excessiva devolució de poder que, segons el PP, hi havia a la Constitució espanyola.

En l’alternativa entre fer un pas enrere i negociar amb Catalunya o fer com el Partit Comunista xinès a Tian’anmen, prefereix Tian’anmen. Prefereix passar aquesta vergonya davant la comunitat internacional que passar la vergonya davant del seu partit i el seu electorat. En darrera instància, creu que no el faran fora de la Unió Europea.

Què farà Rajoy amb Catalunya? El mateix que fins ara, i més. Seguir restaurant el franquisme, que és el seu model. Què haurem de fer nosaltres? Ho deixo en mans de les nostres autoritats democràticament elegides. Però està clar que les nostres autoritats tenen ara molta més legitimitat davant de l’electorat català que ahir.

Si Rajoy i Franco han guanyat, ara estem construint un consens intern que no vèiem des de la Transició. No ens durà a un Estatut d’autonomia, sinó a un Estat propi. Haurem de seguir cridant “llibertat i amnistia” però el tercer terme serà “independència” o “república”. Tant se li’n dona a Rajoy. Ell creu que serà president del govern espanyol durant molts anys més. Esperem que s’equivoqui completament i que hagi fet massa el viu.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada