diumenge, 15 d’octubre del 2017

Agustí Alcoberro, escollit nou vice-president de l’ANC

El nou vice-president ha instat Puigdemont a proclamar la independència de Catalunya 'com més aviat millor'

Agustí Alcoberro, ex-director del Museu d’Història de Catalunya, ha estat escollit nou vice-president de l’Assemblea Nacional Catalana, en substitució de Natàlia Esteve, que fins ara ocupava el càrrec. Alcoberro ha estat escollit, amb més de dos terços dels vots, en la reunió d’aquest matí del secretariat nacional. L’ANC ho ha comunicat en un piulet:


L’ANC ha instat el govern ‘a tancar com més aviat millor el camí començat’ cap a la constitució de la república catalana. Així ho ha dit en un manifest que ha llegit el nou vice-president de l’entitat des de Sant Cebrià de Vallalta (Maresme), un dels municipis víctima de la violència de la policia espanyola el primer d’octubre. Alcoberro ha destacat el paper de la gent pera fer possible l’1-O i ha enviat un missatge al govern: ‘Gràcies a gent com la de Sant Cebrià de Vallalta vam votar, vam guanyar i ara, amb els resultats a la mà, proclamarem la independència’, ha dit just després d’haver estat escollit.

L’estat espanyol ‘ens volia agenollats i ens han trobat alçats i amunt; volien que tinguéssim por i ens han trobat forts i units’, ha dit Alcoberro, qui ha considerat ‘injustificable i desproporcionada’ la violència policíaca del primer d’octubre a Catalunya. També ha agraït el suport de tots els qui van fer possible la votació.

El president de l’ANC, Jordi Sànchez, ha agraït a Alcoberro que assumeixi el càrrec en un moment difícil per a l’entitat. Vegeu el piulet del president de l’ANC:


Segons els estatuts de l’entitat, en cas d’absència del president, l’encarregat d’assumir-ne les funcions serà el vice-president. Aquest fet té especial importància en aquest moment, tenint en compte que, dilluns, Jordi Sànchez tornarà a declarar davant el jutge de l’Audiència espanyola, juntament amb el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart. Tots dos són acusats de sedició per haver promogut suposadament les mobilitzacions del 20 de setembre, dia en què la Guàrdia Civil va entrar a diversos edificis del govern i en va detenir catorze membres, durant el cop d’estat contra la Generalitat. En cas que l’alt tribunal espanyol dicti presó preventiva per a Sànchez, seria Alcoberro qui assumiria la continuïtat de la presidència.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada