divendres, 20 de gener del 2017

Salvador Cot: «Deu, nou, vuit, set...»

"Les institucions catalanes han de posicionar-se enfront de l'autoritarisme arbitrari de l'Estat i els partits que consideren que Catalunya és una nació han de demostrar que per sobre de qualsevol diferència hi ha la democràcia"

El compte enrere ha començat: El 6 de febrer una gran mobilització social s'oposarà, des del carrer, a la justícia espanyola. Per primera vegada en la història recent d'aquest país, la societat catalana està cridada a rebutjar una acció concreta de l'Estat, una represàlia judicial que és considerada il·legítima per una àmplia majoria parlamentària i, sens dubte, pel comú de la ciutadania. Aquest 6 de febrer, per tant, és el primer acte d'un decantament decisiu que determinarà el futur jurídic i institucional de Catalunya.

Dins del Tribunal Superior de Justícia s'hi confrontaran dues legitimitats. L'una, provinent del poder de l'Estat, hereva de la mateixa obsessió que en diverses circumstàncies històriques va perseguir els presidents Macià, Companys, Irla i Tarradellas. L'altra, simbolitzada per tres representants electes -Mas, Ortega i Rigau- que van obeir el mandat de les urnes convocant una consulta. Uns funcionaris de l'Estat jutjaran un president que va ser fidel a la paraula donada.

Però amb el carrer no n'hi ha prou. Les institucions catalanes han de posicionar-se enfront de l'autoritarisme arbitrari de l'Estat i els partits que consideren que Catalunya és una nació han de demostrar que per sobre de qualsevol diferència hi ha la democràcia. El 6 de febrer aquest país començarà el viatge que l'ha de portar al món.

Font: elMon.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada