dimecres, 11 de gener del 2017

Salvador Cot: «Adéu a la teranyina andalusa»

"Quaranta anys del mateix joc són suficients per comprovar que el reglament està pensat perquè sempre guanyin els mateixos"

La vicepresidenta Sáenz de Santamaría considera que l'absència de Carles Puigdemont a la conferència de presidents autonòmics de la setmana que ve es veurà compensada perquè "Catalunya estarà representada pel govern d'Espanya". Un argument que elimina d'arrel la utilitat de la trobada, perquè totes les comunitats autònomes que hi assistiran -les governi el PSOE o el mateix PP- accepten suborninar-se a la jerarquia de Madrid.

Sigui com sigui, el govern del PP pot autoatorgar-se un 26'43 per cent del suport popular a Catalunya, que són els catalans que defensen l'estatu quo del 78 a través del vot al PP i Ciutadans. A aquesta quarta part dels electors s'hi poden sumar, probablement, els vots dels que volen la reforma federal de la Constitució que defensa el PSC. I això deixa l'unionisme més o menys radical en un 39'17 per cent del que van contenir les urnes en les últimes eleccions catalanes. I prou.

Una majoria molt àmplia dels catalans no se sent representada per Soraya Sáenz de Santamaría i això és, justament, el que invalida una nova ronda de café para todos, amb bascos i navarresos contemplant com els catalans cauen, una i altra vegada, en la teranyina demagògica del PSOE andalús. Quaranta anys del mateix joc són suficients per comprovar que el reglament està pensat perquè sempre guanyin els mateixos. Així que bona sort amb la cafetera, vicepresidenta, i procuri no cremar-se.

Font: elMon.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada